Alertă. Facebook a închis 250 de conturi false
Recomandare de ultimă oră de la Facebook. ”Schimbați-vă parola și uitați-o!”
Ultima Ora Politic Social

Alertă. Facebook a închis 250 de conturi false

Facebook a închis peste 250 de conturi false și grupuri ale căror conținuturi au încercat să influențeze alegerile din Africa, dar și din alte părți ale lumii, informează o sursă, citată de Agerpres. Cei aflați în spatele rețelei au postat subiecte, opinii și critici la adresa adversarilor politici.

Pagina de socializare, Facebook, a închis 265 de conturi false, pagini și grupuri de pe platformele rețelei sociale. Materialele publicate pe aceste conturi false au reprezentat o amenințare pentru alegerile din Africa, dar și din alte părți ale lumii. Așadar, cei implicați în spatele acestor conturi false și-au dorit să răspândească conținut și să crească implicarea în mod artificial.

“Deşi indivizii din spatele acestei reţele au încercat să-şi ascundă identitatea, ancheta noastră a constatat că o parte din această activitate avea legătură cu o entitate comercială israeliană, Grupul Archimedes”, a anunţat Facebook.

Conturile false se prezentau drept organizații locale de știri. Administratorii acestor pagini au postat știri politice, opinii ale candidaților, precum și critici aduse la adresa adversarilor politici. Conturile au fost urmărite de peste 2,8 milioane de persoane și circa 5.500 de conturi s-au alăturat unuia sau mai multe dintre acestei grupuri false. Pe Instagram, 920 de persoane au urmărit unul sau mai multe dintre conturile false create.

Facebook a închis 65 de conturi, 161 de pagini, 23 de grupuri, 12 evenimente, dar și 4 conturi de Instagram. Activitatea care a vizat închiderea acestor conturi false s-a axat pe Nigeria, Senegal, Tunisia, Niger și Angola.

Rețeaua de socializare, Facebook, a închis și anul trecut 583 de milioane de conturi false. Și asta doar în primele trei luni ale anului. Facebook a transmis că aceste conturi false închiseîn perioada respectivă sunt doar câteva din miile de conturi false pe care rețeaua socială le împiedică zilnic.

Totodată, rețeaua de socializare a retras de pe platformă peste 30 de milioane de postări care instigau la violență, ură sau propagandă teroristă. În majoritatea situațiilor, 85,6% din cazuri, Facebook a semnala dinainte imaginile care conțineau propagandă sau instigare la violență.

Facebook a întărit ,,standardele comunităţii” împotriva conturilor false, a propagandei teroriste, imaginilor violente și a discursului urii. Grupul a transmis că, aproximativ 4% dintre conturile de pe Facebook sunt false.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.