Incendiu la Spitalul din Rovinari. 50 de persoane evacuate
Incendiu la Spitalul din Rovinari. 50 de persoane evacuate
Exclusiv Social Ultima Ora

ALERTĂ. Două românce, de negăsit după incendiul devastator din Valencia în care și-au pierdut viața cel puțin 10 persoane

Două românce, mamă și fiică sunt date dispărute după incendiul violent din Valencia în care și-au pierdut viața cel puțin 10 persoane.

Cele două românce locuiau în blocul cuprins de incendiu de cel puțin doi ani, după cum spune administartorul imobilului, Adriana Banu.

„Am confirmat informația că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul.

O tânără, o adolescentă, între 15 și 18 ani și mama ei. Au confirmat 10 cadavre și dacă se confirmă situația ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să țineți cont că sunt niște cadavre care au fost toal calcinate și atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie.

Portarul nu ne-a zis că erau în casă, că stau în apartamentul ăla, dar nu știm dacă erau în casă. Cert nu știm lucrul ăsta”, spune Banu, pentru stirileprotv.ro.

Incendiu devastator în Valencia
Incendiu devastator în Valencia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia.

 “Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform MAE.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.