ALERTĂ. Diaspora îi scrie lui Orban. Cerere de ultimă oră. ”Ciuma Roșie trebuie să dispară de tot”
Ultima Ora Breaking News Economic Justiție Politic Social

ALERTĂ. Diaspora îi scrie lui Orban. Cerere de ultimă oră. ”Ciuma Roșie trebuie să dispară de tot”

Reprezentanții românilor din Diaspora au analizat primele zece săptămâni de guvernare PNL și i-au scris premierului Orban cum văd ei situația din țară.

Diaspora a constatat că încă la nivelele de conducere din Guvernul Orban mai există oameni ai PSD-Dragnea-Dăncilă care fac jocurile fostei guvernări.

Aceștia dau ca exemple pe Raed Arafat-șeful SMURD, șefa ANAF Mirela Călugăreanu, Laszlo Borbely, încă consilier al premierului Orban după ce a fost și al lui Dăncilă, Victor Opaschi, omul lui Ion Iliescu secretara de stat la cultură și mulția alții.

“Prea mulți arafați otrăvesc guvernarea #PNL. Sunteți premierul poporului român, nu al #USL, domnule #Orban.

Zece săptămâni de guvernare PNL.

Red Arafat este neschimbat.

Mirela Călugăreanu, șefa ANAFdin vremea regimului Dragnea, neschimbată.

Victor Opaschi, fost activist PCR și fost consilier al lui Ion Iliescu, de șapte anișeful departamentului Culte(un ceaușist gestionează banii Cultelor), neschimbat.

La Compania Națională de Investiții– cea care construiește, pe bani publici, stadioane în fiefurile pesediste – supraviețuiește o doamnă numită în 2013 de Liviu Dragnea.

Laszlo Borbely, liderul UDMR pentru care DNA a cerut de două ori ridicarea imunității și de fiecare dată Parlamentul a respins solicitarea procurorilor, este în continuareconsilier de stat în aparatul de lucru al premierului. A slujit-o pe Viorica Dăncilă, acum lucrează pentru Ludovic Orban.

Exemple mai sunt.

Așa se face că, azi, când scriu acest articol, omul de afaceri Ștefan Mandachi este nevoit să trimită o scrisoare către premierul Orban și să-l întrebe care-i planul în legătură cu promisa autostradă Iași-Târgu Mureș.

Liberalii au câștigat, politic, enorm, susținând campania #ȘîEu inițiată de Mandachi. Lumea a crezut că ei, spre deosebire de PSD, vor demara acest proiect.

Mandachi nu a cerut guvernului să construiască, peste noapte, acea autostradă. A cerut un plan de bătaie, nu declarații apoase și scuze miorlăite.

Guvernul Orban și ministerul Transporturilor l-au ignorat, bănuiesc că nu aveau că să-i răspundă: nu au nici un plan.

Avertismentul lui Mandachi vine la timp: românii încep să-și piardă răbdarea cu ezitările cabinetului PNL.

Eu știu că nimic nu poate fi mai rău decât guvernarea Ciumei Roșii! Ar fi cumplit ca PSD să se întoarcă la putere.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să tacși să mă prefac că nu văd că guvernarea Orban s-a înmlăștinit, după doar zece săptămâni de la preluarea puterii.

Pare că nu mai are idei, pare că nu mai are curaj. Nu vrea să ia o decizie fermă pentru desființarea secției pesediste de anchetare a magistraților, nici pentru tăierea pensiilor speciale, nici în chestiuni economice cruciale precum legea offshore.

Politica aceasta, pe care românii o descriu plastic cu cuvintele „nici în cal, nici în căruță”, e dezamăgitoare. Riscul major nu este ca electoratul să voteze PSD.

Riscul este să se repete situația din 2016: PSD câștigă pe fondul absenteismului celor scârbiți. Ambiguitatea, lașitatea, blaturile și tergiversările guvernului Cioloș au avut exact același efect: absenteismul la alegerile de acum patru ani.

Ar fi cumplit dacă guvernul Orban ar repeta greșelile politice ale lui Cioloș. Românii nu mai au răbdare, după ani întregi în care au fost jefuiți și asupriți de Ciuma Roșie.

Obiectivele PNL trebuie să fie simple și clare: desființarea Ciumei Roșii, începând cu eliminarea oamenilor ei din structurile statului, și reconstrucția unei Românii moderne și democratice.

Câtă vreme acești arafați îmbâcsesc guvernarea liberală, Palatul Victoria miroase urât a USL și a blat.” George Mioc”, scriu cei din Diaspora Europeană.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.