Dezvăluire din justiție! Florin Iordache, Tudorel Toader și Lia Savonea au creat un Parchet paralel care să-i scape de pușcărie pe corupți. Se cere demisia 1
Ultima Ora #TUDOREL TOADER Politic

Dezvăluire din justiție! Florin Iordache, Tudorel Toader și Lia Savonea au creat un Parchet paralel care să-i scape de pușcărie pe corupți. Se cere demisia

Deputatul independent Ana Birchall, susține că foștii miniștrii ai justiției Florin Iordache și Tudorel Toader, împreună cu șefa CSM Lia Savonea au încercat să creeze un Parchet paralel cu scopul de a-i scăpa de pușcărie pe marii corupți, în special pe politicieni.

Mai mult, fostul ministru al justiției spune că Secția Specială ar trebui desființată urgent, întrucât aduce grave prejudicii luptei anti-corupție din România.

Birchall este revoltată și de faptul că judecătorii Curții Constituționale au declarat că Secția Specială este constituțională.

”Secția Specială trebuie desființată!

O spun magistrații onești și românii care cred în dreptate, o spun răspicat și organismele internaționale. Decizia de astăzi a CCR reprezintă doar o peticeală a unei legi moșite șmecherește, viclean și împotriva intereselor românilor cinstiți de către Iordache, Tudorel Toader, Lia Savonea și compania din „centrele de reflecție”!

Astăzi, CCR lasă Secția Specială (SIIJ), alias Cooperativa „Nufărul”, fără importante pârghii prin care, așa cum am tot atenționat și public, intervenea discreționar și mai ales neconstituțional în actul de justiție, în favoarea unor inculpați!

De asemenea, devoalează public șmecheria prin care Iordache, Tudorel Toader, Savonea și toată gașcă au încercat să-și creeze un parchet paralel al cărui scop a fost asigurarea protecției, intimidarea magistraților incomozi și blocarea unor anchete penale.

NU la înfăptuirea justiției și nici la asigurarea independenței magistraților le era gândul, așa cum manipulativ și viclean au tot promovat în spațiul public avocații și susținătorii acestei monstruozități! Sigur că CCR s-a pronunțat pe unele aspectele de drept pentru care a fost sesizată. Asta nu înseamnă că nu sunt în continuare și alte prevederi tot atât de revoltătoare și toxice!

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a participat la ceremonia de învestitură a președintelui ales al Ucrainei

Din punctul meu de vedere, pe lângă toxicitatea de care a dat dovadă împiedicând actul de justiție, SIIJ este neconstituțională atât prin prerogativele pe care le-a primit, cât și prin modul în care a fost imaginată, moșită și viclean creată de gașcă Iordache, Tudorel Toader și Savonea!

Curtea Constituțională devoalează, de fapt, intenția profund criticabilă și evident neconstituțională, a celor care au născocit această Secție, anume de a crea “un statut special pentru SIIJ, preeminent față de celelalte structuri din PICCJ și o poziție supraordonata a acesteia în ierarhia Ministerului Public, cu încălcarea art.132 din Constituție”, ceea ce arată de fapt că autorii textului de lege au vrut să își creeze un parchet al lor!

Și în lumina deciziei de astăzi, votul din Camera Deputaților împotriva proiectului de lege privind desființarea SIIJ a fost o imensă greșeală și o șansă pierdută de a arată, faptic, că se ascultă vocea românilor cinstiți! Încă mai este timp să remediem noi aici, pe plan național, și să nu așteptăm viitoarele decizii ale CJUE.

Fac apel la Marcel Ciolacu să țină cont, inclusiv de decizia de astăzi a CCR, și să solicite senatorilor PSD să voteze pentru poiectul de lege privind desființarea SIIJ și să punem punct odată pentru totdeauna acestei mascarade juridice numită SIIJ!

Solicit demisia de onoare din CSM a doamnelor Savonea, Baltag, Oprina, precum și a celor care, de-a lungul timpului, nu numai că au fost nași, dar și înrăiți avocați ai SIIJ, deși rolul CSM este să apere Constituția nu să o încalce! Dati share oameni buni, sa se stie adevarul!

P.S. Și Iordache „Altă Întrebare” ar trebui să își dea demisia din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților și deputat…”, scrie Birchall pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.