ALERTĂ DE LA BRUXELLES! Guvern Orban iresponsabil! ”Nu testăm, suntem condamnați. Strategia actuală este eșuată” 5
Premierul Ludovic Orban participa la Consiliul National pentru Situatii de Urgenta in contextul starii de alerta, la sediul Ministeruluii Afacerilor Interne dn Bucuresti, joi, 14 mai 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Ultima Ora Sănătate Social

ALERTĂ DE LA BRUXELLES! Guvern Orban iresponsabil! ”Nu testăm, suntem condamnați. Strategia actuală este eșuată”

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, trage un semnal de alarmă privind gestionarea de către Guvern a pandemiei de Coronavirus.

Acesta spune că strategia lui Orban este eșuată, iar dacă, nu se va începe testarea în masă, România este condamnată la un număr mare de infectări cu Coronavirus.

”Nu testăm, suntem condamnați. Strategia actuală este eșuată. O dovedesc noile recorduri de infectări cu coronavirus.

Testarea extinsă (!gratuită) a contacților și a celor expuși (chiar asimptomatici), printr-un program național de testare extinsă e sigura opțiune sănătoasă dublată de izolare (! Voluntară) de prevenție și întrerupere a transmiterii acestui virus.

O testare extinsă gratuită (așa cum tot propun dar nimeni nu aude, așa cum fac toate țările ce au succes în controlul pandemiei) dublată de izolare (voluntară! la domiciliu) și anchete epidemiologice prompte ar duce la întreruperea tuturor lanțurilor epidemiologice și adio măsuri milițienești dar nu se vrea. E mai bine pentru unii așa. Dar…

1. Cum poate Bulgaria, care are cam jumătate din locuitorii României, să aibă de 4 ori mai puţini diagnosticaţi şi de 6 ori mai puţini morţi de coronavirus?

2. Dar Grecia, tot cu jumătate din populaţia noastră, cum poate avea de 11 ori mai puţini bolnavi şi decedaţi?

3. Cum reuşeşte Ungaria să aibă, la o populaţie pe jumătate cât România, de aproape 12 ori mai puţine cazuri de Covid-19 şi un sfert din decesele înregistrate la noi?

Cum naiba nu văd acești guvernanți că actuala strategie este eșuată?! O lăsăm mai moale cu testarea, lungim starea de alertă, unii se îmbogățesc noi suportăm, suferim, murim și sărăcim.

Cu ce lozinci o sa ieșiți peste vreo lună când vrând, nevrând se va afla adevărul? Și nenorocirea este că tot noi vom suporta pe pielea noastră iresponsabilitatea guvernanților!

Motivațiile demersului meu privind introducerea unui Program Național de Testare Extinsă Gratuită de care să beneficieze toți românii sunt clare:

1. Nu e suficient să aplici doar metode din Evul Mediu- să le ceri oamenilor să rămână pe veci în case şi să opreşti orice activitate. O spune chiar și OMS ce solicită explicit ca autoritățile să atace acum (până nu e prea târziu) virusul.

2. Cele mai multe cazuri provin din focare cu risc crescut de transmitere a infecției.

3. În continuare testăm puțin și prost. Valorile utile ar trebui să depășească 0,1% din populație în fiecare zi (minim 20.000). Asimptomaticii sunt excluși de la testare, testarea extinsă e blocată.

Testăm doar în zone vulnerabile cu risc epidemiologic crescut (spitale, cămine pentru vârstnici, persoane instituționalizate, copii cu dezabilități) unde numărul de cazuri e mult mai mare decât în populația generală.

4. Toate țările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare + izolare

5. La noi testele sunt extrem de scumpe și extrem de greu de accesat.Concret sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea și izolarea fiecărui caz (ancheta epidemiologică și testare extinsă) și creșterea numărului de teste!

Se poate începe cu toți cei expuși (personal medical în primul rând, polițiști, jandarmi, cei din hipermarket, vamă, aeroport, gară, șoferii din mijloacele de transport în comun) și a tuturor contacților cazurilor confirmate.

E suficient ca aceste teste să fie decontate de CAS.Se aude, domnule ministru? Strategia actuală este eșuată!

E chiar așa de greu să aplici măsurile din restul Europei?! Testați, testați, testați și izolați. Eu zic că se poate”, scrie Ciuhodaru.

ALERTĂ DE LA BRUXELLES! Guvern Orban iresponsabil! ”Nu testăm, suntem condamnați. Strategia actuală este eșuată” 6

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii