ALERTĂ de la Bruxelles în plin sezon de gripă. Institutul Cantacuzino devine prioritate la nivel european 1
Ultima Ora Breaking News Exclusiv Politic Sănătate Social

ALERTĂ de la Bruxelles în plin sezon de gripă. Institutul Cantacuzino devine prioritate la nivel european

Eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru: redeschiderea Institutului Cantacuzino devine o prioritate la nivel european Această decizie va salva mii de vieți. Redeschiderea Institutului Cantacuzino trebuie să devină o prioritate și la nivel european.

”Am solicitat Parlamentului European și Comisiei Europene finanțarea prioritară a acestui obiectiv. În contextul multiplelor îngrijorări privind evoluția bolilor infecțioase (gripă rujeolă, coronavirus, rezistența microbiană) și necesitatea creșterii încrederii în imunizare la nivel european e nevoie mai mult decât oricând de un plan integrat de acțiune la nivel european.

Alertă. Ce spune doctorul Ciuhodaru Tudor despre produsul contaminat din supermarket

Soluția mea legislativă a fost adoptată deja în Parlamentul României (după ce a fost depusă de 7 ori!) dar e momentul să accelerăm și la nivel euopean redeschiderea acestui obiectiv strategic nu doar pentru România (în contextul epidemiilor de gripă, coronavirus și rujeolă).

Doar așa toți vom putea beneficia de:1. vacccinuri gratuite, sigure și la timp, dincolo de orice suspiciune (!!! 21 de vaccinuri –unele esențiale precum antitetanic, antidifteric, antigripal)2. produse unice la nivel mondial precum Polidin și Cantastim vor fi accesibile pentru toți românii3. protecție în fața epidemiilor și calamităților ( !!! era singurul producător european de BCG, unul din cei 7 producători de vaccin antigripal (11 la nivel mondial) , dispune de laboratoare de referință capabile să realizeze un diagnostic precoce, rapid în caz de alertă epidemiologică).

Standardul european de calitate în sănătate, pe care l-am propus deja în Parlamentul European, trebuie să devină realitate.

Vreau să fim tratați la Iași, București, Timișoara, Alba Iulia, Oradea la fel ca la Bruxelles. Și nu mă refer doar la tratamentul medical„Conf.univ.dr. Tudor Ciuhodarumedic primar medicină de urgență. Comsia de Sănătate a Parlamentului European.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.