Darius Vâlcov, DECLARAȚIE BOMBĂ. ”Ar fi o greșeală ca OUG să nu se dea”
Ultima Ora Politic

ALERTĂ. Darius Vâlcov și Liviu Pop au fost amendați din cauza lui Iohannis. Câți bani trebuie să scoată din buzunar

ALERTĂ. Darius Vâlcov și Liviu Pop au fost amendați din cauza lui Iohannis. Câți bani trebuie să scoată din buzunar

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării anunță, într-un comunicat, că i-a sancționat pe consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, și pe fostul ministru al educației, Liviu Pop, pentru discriminare după ce au sugerat că Forumul Democrat al Germanilor din România ar reprezenta o organizație nazistă. Vâlcov a fost amendat cu 2000 de lei iar Pop a fost sancționat cu avertisment contravențional.

Redăm integral comunicatul CNCDȘ

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor, în data de 03.10.2018, a adoptat următoarele hotărâri:

1. Fapta domnului Vâlcov Darius Bogdan, din data de 2 septembrie 2018, de a posta pe pagina sa de socializare un material video reprezentând un montaj care sugerează că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizație nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizație fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, și Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000. De asemenea, materialul video sugerează că președintele României este liderul unei organizații naziste.
Fapta se sancționează cu amendă contravențională în cuantum de 2.000 de lei.

hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)

2. Afirmația publică a domnului Liviu Pop, din data de 23 august 2018, conform căreia Forumul Democrat al Germanilor ar fi continuatorul unor organizații naziste, constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000.
Fapta se sancționează cu avertisment contravențional.

hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7)

3. Afirmațiile domnului Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, privind necesitatea introducerii educației sexuale în școli, ocazie cu care a declarat că un factor de risc al natalității la fetele minore provine din rândul comunității de romi, nu constituie discriminare, declarația se încadrează în limitele libertății de exprimare.

– hotărâre adoptată cu 6 voturi pentru si 1 vot impotriva.

Colegiul director recomandă formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, să se abţină de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.