Alertă. Dăncilă i-a trimis lui Iohannis propunerile pentru miniștri noi. Sunt 2 în 1 1
Ultima Ora Politic

Alertă. Dăncilă i-a trimis lui Iohannis propunerile pentru miniștri noi. Sunt 2 în 1

Premierul Viorica Dăncilă a decis să-i trimită noi propuneri de interimari președintelui Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă îi va trimite președintelui Klaus Iohannis noi propuneri de interimari, respectiv pe Daniel Suciu la Justiție și pe Gabriel Leș la Interne. Eugen Teodorovici va fi propus să preia interimatul portofoliului de vicepremier pe probleme economice, au afirmat surse pentru MEDIAFAX.

Viorica Dăncilă urmează să îi trimită președintelui Klaus Iohannis noi propuneri de interimari. Gabriel Leș e propunerea premierului pentru interimatul la Interne, iar Daniel Suciu pentru interimatul la Justiție. Ministrul Cercetării Nicolae Hurduc e propunerea pentru interimatul la educație, au afirmat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Totodată, Viorica Dăncilă îl propune pe Eugen Teodorovici să preia interimatul la portofoliul de vicepremier pe probleme economice, arată sursele citate.

Liderul PSD a transmis zilele acestea mai multe mesaje pe Facebook, unde a precizat că Iohannis încalcă Constituția și că trebuie să numească interimarii, potrivit deciziei CCR.

Curtea Constituțională arată, în motivarea deciziei luate, că există în continuare un conflict juridic de natură constituțională între premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis, șeful statului fiind obligat să emită decretul de revocare al ministrului Justiției Ana Birchall.

CCR a decis pe 18 septembrie că președintele Klaus Iohannis trebuie să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, precum și pe cele de numire a miniștrilor interimari. Șeful statului trebuie să răspundă, de îndată, în scris și motivat, legat de refuzul propunerilor.

Prin urmare, Klaus Iohannis trebuie să o revoce pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției.

Totodată, șeful statului trebuie să îi numească interimari pe Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la Relația cu Parlamentul, după ieșirea ALDE de la guvernare și demisia miniștrilor partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit legii, interimatul la un minister durează 45 de zile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.