Alertă. Dacian Cioloș își anunță candidatura. Visează cea mai importantă funcție 1
Ultima Ora Politic

Alertă. Dacian Cioloș își anunță candidatura. Visează cea mai importantă funcție

Liderul PLUS Dacian Cioloș vrea să candideze pentru șefia grupului în Parlamentul European „Înnoim Europa”, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Din grup fac parte ALDE, mișcarea „En marche” și Alianța USR-PLUS.

„Înțeleaptă decizie Nathalie Loiseau de a renunțat la candidatura pentru președinția grupului Renew Europe, ex ALDE. Românul Dacian Cioloș, fost premier și fost comisar pentru Agricultură ar trebui să joace aici un rol important”, a scrie, joi, pe Twitter Jean Arthuis, membru al grupului ALDE și președinte al Comisiei de buget din PE.

Grupul ALDE a anunțat, într-un mesaj pe Twitter, că se va numi „Înnoim Europa”. Ulterior Dacian Cioloș a precizat într-o postare pe Facebook că Alianța USR-PLUS este pregătită ca alături de ALDE, En Marche să ajute la construirea unei Europe puternice și moderne.

Guy Verhofstadt a anunţat reformarea grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din PE şi dorinţa de a forma o altă alianţă politică.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din mişcarea „Renaşterea europeană” propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianţa USR-PLUS vrea să adere la noul bloc, alături de Ciudadanos din Spania.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii