Bombă. Miniștrii justiției din Uniunea Europeană la București. Magistrații atac fără precedent la Tudorel Toader
Ultima Ora Politic

ALERTĂ. CARMEN DAN ȘI TUDOREL TOADER VOR FI AUDIAȚI. LEGILE JUSTIȚIEI ȘI MITINGUL DIN 10 AUGUST

Zi importantă pentru doi membrii ai Guvernului României, miercuri la Parlamentul European de la Bruxelles.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și Carmen Dan, ministrul de Interne, vor fi audiați în Comisia LIBE.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă merge la sediul Alianței Nord-Atlantice, unde se va întâlni cu secretarul general, Jens Stoltenberg. Întrevederea are drept scop  trecerea în revistă a principalelor subiecte aflate pe agenda NATO, cu accent pe temele de interes pentru România și pe contribuțiile țării noastre la implementarea politicilor și deciziilor aliate.

Conform unor surse de la Bruxelles, eurodeputații vor dori clarificări despre modificarea Legilor justiției de la Tudorel Toader și despre intervenția jandarmilor la mitingul din 10 August 2018 de la Carmen Dan.

Viorica Dăncilă se va afla și joi la Bruxelles. Ea va prezenta prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului Economic și Social European (CESE).

Totodată, agenda vizitei cuprinde și participarea prim-ministrului la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul președintelui Parlamentul European, Antonio Tajani, precum și întrevederea premierului român cu președintele Comitetului Economic și Social European, Luca Jahier, și participarea la reuniunea socialiștilor europeni.

Prim-ministrul României va participa, de asemenea, alături de înalți oficiali europeni și de membri ai guvernului României la vernisajul expoziției de fotografie și la concertul dedicat debutului Președinției române la Consiliul UE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.