Alertă. Carmen Dan elimină tablete de la secțiile de vot. Se pregătește furtul alegerilor prezidențiale
Alertă. Carmen Dan elimină tablete de la secțiile de vot. Se pregătește furtul alegerilor prezidențiale
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Alertă. Carmen Dan elimină tabletele de la secțiile de vot. Se pregătește furtul alegerilor prezidențiale

Ministrul de interne Carmen Dan a spus că softul gestionat acum de STS ar trebui trecut în atribuțiile unei autorități independente, cum ar fi, de exemplu, Autoritatea Electorală Permanentă.

Carmen Dan :”Eu cred că beneficiul acestei analize constă în demersul de îmbunătățire a legislației electorale. Până la urmă, asta trebuie să conteze. Și, referitor la acest aspect, eu cred că România este un stat atât de democratic, încât să ne permitem să ne exercităm dreptul la vot fără să existe pază armata, așa cum dispune legislația electorală în prezent.

Nu mai văd justificarea acestei reglementări, motiv pentru care noi am propus să ne ținem în responsabilitate pază secțiilor de votare, dar nu înțelegem de ce trebuie să fie înarmată. Da, aprecierea mea asta ar fi, că acest sistem n-ar trebui să fie în competență și responsabilitatea exclusivă a unui serviciu special.

Dacă ne dorim un proces electoral transparent, atât timp cât avem o autoritate independența, cum este AEP, care ar putea să preia și aceste prerogative. Eu cred că s-ar elimina în felul acesta suspiciuni că în procesul electoral ar putea fi imixtiuni.

Nu cred că e rolul meu să constat și nu sunt organ de anchetă. Ce pot să precizez este că am avut niște competențe expres stabilite de lege și ne-am achitat de aceste responsabilități. Mă uit strict la ceea ce a avut în responsabilitate MAI.Legislația electorală a fost emisă în co-inițiere – AEP, care a trecut aceste reglementări potrivit competențelor și MAI, care este co-inițiator din perspectiva competențelor din zona de ordine publică”.În ceea ce privește operarea informațiilor „în mod defectuos”.

Carmen Dan a fost întrebată ce dovezi a avut în acest sens.

„Este concluzia pe care am tras-o noi după ce am analizat toate aspectele care au generat aceste semnalări. Eu nu am control asupra softului.STS deține softul, are și posibilitatea instruirii operatorilor, este și cel care primește informația. Deci nu avem acces în funcționarea acestui sistem, este în competență exclusivă a STS și sunt cei mai îndreptățiți să răspundă”, a răspuns Carmen Dan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.