Alertă. Avertisment pentru Viorica Dăncilă: ”Nu ne subestimați, că nu suntem proști” 3
Ultima Ora Politic

Alertă. Avertisment pentru Viorica Dăncilă: ”Nu ne subestimați, că nu suntem proști”

Dragoș Bistriceanu, un student care a participat la mișcările publice de stardă împotriva Guvernului Dăncilă a publicat o scrisoare deschisă în care o sfătuiește pe Viorica Dăncilă să nu facă rotație de cadre la Ministerul de Interne. Pentru o reformă profundă, așa a promis premierul că va face, este nevoie la conducerea ministerului de oameni care nu s-au mânjit niciodată. Exemplu: Traian Berbeceanu. Iată textul postat pe Facebook de Dragoș Bistriceanu:

Alertă. Avertisment pentru Viorica Dăncilă: ”Nu ne subestimați, că nu suntem proști” 4

”Scrisoare deschisă către Viorica Dăncilă, prim-ministrul României și președintele Partidului Social Democrat:

Doamna Dăncilă,În ultimele zile, societatea românească a fost amplu zguduită de drama cumplită a celor două fete din Caracal, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Intervenția complet ratată a organelor abilitate (Poliția Română, Procuratura, STS, etc.) a generat furie și a scos la iveală, pentru a nu știu câta oară, hibele unui sistem căpușat de incompetență, corupție, nepotism și proastă administrare. A fost nevoie ca două ființe nevinovate să fie supuse unor chinuri groaznice pentru a ne confirma ceea ce știam și acceptam, în mod tacit, cu toții: sistemul se află în COLAPS!

În mod obiectiv, nu asistăm la o serie de evenimente asociate fatalității, ci la rezultatul catastrofal generat de o guvernare condusă din umbră, până în urmă cu câteva luni, de un individ care se află, astăzi, în penitenciarul Rahova. Și asta pentru că nu poți pretinde performanță sau progrese sistemice (decât dacă ești ticălos sau nesincer), având atât de mult timp în fruntea Ministerului Afacerilor Interne o fostă secretară din Videle. Nu poți genera rezultate pozitive într-un cadru politic parazitat de legi precum cea a recursului compensatoriu, propuneri de modificări care să micșoreze pedepsele infracțiunilor, discuții periodice despre amnistie și grațiere sau schimbări sistematice asupra sistemului judiciar. E clar pentru toată lumea, doamna Dăncilă, că vă aflați la cârma unei configurații politice care a eșuat lamentabil! Și nici nu putea fi altfel cât timp puterea se afla în mâinile unor personaje precum Liviu Dragnea, Carmen Dan, Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Tudorel Toader.

Așadar, doamnă Dăncilă, aveți două opțiuni rezonabile: demisionați sau încercați, cu onestitate, să reformați din temelii organizarea M.A.I.. Nu va fi vorba despre o reformă facilă, mai ales într-un stat care s-a dovedit incapabil să protejeze dreptul fundamental la viață al unei fete care a sunat îngrozită după ajutor. Ba mai mult de atât, există suspiciuni rezonabile că statul poartă o parte importantă de vinovăție în deznodământul tragic al Alexandrei, prin incompetența și iresponsabilitatea operatorului 112 de a apela înapoi numărul de pe care tânăra din Caracal a apelat Poliția Română.Așadar, dacă nu alegeți varianta demisiei, contrar erorilor grave pe care le-ați săvârșit în trecut, puteți să generați ceea ce am putea numi „momentul 0”. Demisiile sau demiterile nu rezolvă nici măcar parțial problemele existente în sistem, căci modalitatea de numire a noilor șefi continuă să fie realizată pe bază de obediență și relații, nu pe competență sau profesionalism. Nu ne subestimați, că nu suntem proști, mai ales în aceste clipe în care nivelul de suportabilitate al opiniei publice a atins cote maxime! Pe cine credeți că păcăliți când alegeți să-l demiteți pe Ioan Buda din fruntea Poliției Române, ca mai apoi să-i oferiți un post călduț în fruntea Poliției de Frontieră. Pe cine credeți că păcăliți, când nimeni nu vorbește despre schimbari reale, ci doar despre plecări din funcții realizate doar de ochii lumii, pentru a vă spăla imaginea. Absolut pe nimeni!

Nu așa arată reforma! Începeți reforma cooptând un om care cunoaște sistemul, de un fost comisar-șef cu rezultate importante la nivel local. Vă propun un nume, dincolo de reproșurile pe care vi le-am adresat: Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia. V-a criticat, fiind sincer și tăios, dar este un profesionist desăvârșit. A înțeles gravitatea situației și a identificat problemele din sistem. Acum, dați-i oportunitatea să-l reformeze și să obțină rezultatele pe care le-a obținut în perioada în care a condus BCCO și a destituit o serie importantă de grupări interlope din Alba, Hunedoara şi Sibiu. A luptat împotriva erorilor statului român și a simțit pe propria piele funcționarea lamentabilă a acestuia. Oferiți-i Ministerul de Interne și dați-i libertatea de a-l schimba din temelii! Să nu credeți că vom uita cazurile Alexandrei și Luizei, că vom închide ochii, și vom accepta vreodată că reforma poate fi făcută cu personaje precum Mihai Fifor.

În final, nu vă pot transmite decât să fiți responsabilă și să găsiți soluția potrivită sau să plecați. Noi, românii de bună credință, nu putem admite să trăim la voia întâmplării, într-un stat vulnerabil, parazitat de corupție, nepotism și incompetență de atâția ani încoace. Am acceptat destul! Ne-am săturat și ne dorim “momentul 0”, fie că va debuta cu dumneavoastră în funcție sau nu! Cântăriți cu atenție și luați decizia corectă!”

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.