USR a făcut SENZAȚIE după discursul lui Dăncilă. Ce mesaj și sub ce formă i l-a transmis premierului
Ultima Ora Politic

ALERTĂ. AVERTISMENT DUR pentru Guvernul Dăncilă din Parlamentul European. România tot mai departe de Schengen

ALERTĂ. AVERTISMENT DUR pentru Guvernul Dăncilă din Parlamentul European. România tot mai departe de Schengen

Parlamentarul european Siegfried Mureşan a declarat vineri, la Deva, că România mai îndeplineşte doar una dintre cele cinci condiţii de aderare la zona euro, aceasta referindu-se la nivelul datoriei publice, el apreciind, totodată, că politica guvernului este cea care îndepărtează ţara noastră de la acest obiectiv.

ALERTĂ. AVERTISMENT DUR pentru Guvernul Dăncilă din Parlamentul European. România tot mai departe de Schengen 1

Potrivit acestuia, până acum doi ani România îndeplinea şi criteriul referitor la rata inflaţiei, însă acum valoarea acestui indicator economic a urcat până la cel mai ridicat nivel din UE.

„Pentru a deveni stat membru al zonei euro trebuie îndeplinite cinci condiţii. Prima este condiţia datoriei publice, sub 60% din PIB. În România datoria este în creştere, acest guvern ne îndatorează, dar încă suntem sub această limită. Este singura condiţie pe care o îndeplinim. În urmă cu doi ani de zile îndeplineam şi cea de-a doua condiţie, şi anume criteriul inflaţiei. Când PSD a venit la guvernare, inflaţia în România era 0%. În urmă cu un an de zile era 0,6%, acum este peste 5%. Deci, nu mai îndeplinim criteriul inflaţiei. Suntem statul membru al UE cu cea mai mare rată a inflaţiei”, a spus Mureşan.

În opinia sa, aderarea la zona euro aduce avantaje economice statului în cauză, dacă este făcută la momentul potrivit, parlamentarul european exemplificând prin semnalul pozitiv pe care îl aduce pentru investitori şi prin reducerea riscurilor legate de conversia valutară.

„Va aduce investiţii care vor genera locuri de muncă”, a apreciat parlamentarul european.

Prezent la o conferinţă de presă a PNL Hunedoara, deputatul european a criticat politica guvernului, despre care a spus că „a îmbolnăvit economia României”.

„Este un guvern care a îmbolnăvit economia României: inflaţie record, ROBOR record – care duce la creşterea ratelor creditelor tuturor românilor, leul este la un minim istoric în raport cu euro, deficitul economic a crescut. Este un guvern care ne îndepărtează de aderarea la zona euro, în condiţiile în care Bulgaria este cu un picior şi jumătate în zona euro şi ne aşteptăm să adere într-un an de zile de la momentul actual”, a afirmat Siegfried Mureşan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.