Airbus Helicopters a avut o creștere puternică a vânzărilor în 2018 1
Ultima Ora Economic Externe

Airbus Helicopters a avut o creștere puternică a vânzărilor în 2018

Airbus Helicopters a livrat 356 de elicoptere și a înregistrat 413 comenzi brute (nete: 381) în 2018 (față de 350 de comenzi brute în 2017), menținându-și poziția de lider pe piața civilă și a serviciilor mixte (public-privat) și consolidându-și poziția pe piața militară datorită succesului avut în campanii-cheie la nivel internațional. Compania a mai primit 148 de comenzi pentru elicoptere ușoare bimotoare din familia H135/ H145 și 15 comenzi pentru noua generație H160. La finalul anului trecut, caietul de comenzi crescuse la 717 elicoptere.

  • Comenzile brute au crescut cu 18%, la 413 unități

  • Au fost primite primele comenzi pentru elicopterul de nouă generație H160

  • A crescut cota de piață pe segmentul elicopterelor militare.

“Performanța comercială înregistrată în 2018 demonstrează capacitatea pe care compania a dezvoltat-o în timp de a naviga într-un mediu care se menține dificil”, a spus Bruno Even, CEO Airbus Helicopters.

“Chiar dacă piața globală a serviciilor civile și mixte rămâne la un nivel scăzut, am reușit să ne menținem poziția de lider mondial datorită portofoliului vast și modern de produse și servicii, precum și prezenței noastre internaționale. Între timp, am crescut cota de piață în domeniul militar prin contracte majore cu importante forțe armate, cu soluții performante. Aceste tendințe pozitive ne pun la dispoziție mijloacele pentru a progresa și pentru a continua transformarea companiei, punând inovația și fidelitatea clienților în centrul preocupărilor noastre.”

Airbus Helicopters a avut o creștere puternică a vânzărilor în 2018 2

În 2018, Airbus Helicopters a livrat primul elicopter H135 din totalul de 100 elicoptere pentru China la Qingdao, unde se află o linie de asamblare finală care va permite să adresăm cererea în creștere de elicoptere civile și mixte a Chinei. Între timp, Serviciul Guvernamental de Aviație din Hong Kong a recepționat primul elicopter H175 în configurație servicii civile.

Anul trecut a fost unul de succes și pentru familia Super Puma care și-a demonstrat versatilitatea fiind selectată pentru importante campanii militare și atrăgând atenția unor clienți noi din zona serviciilor civile și mixte cu modelul H225 reconfigurat față de varianta inițială utilizată pentru misiuni de transport offshore.

În egală măsură, 2018 a fost un an pozitiv pentru NH90, Qatar comandând 28 de elicoptere și Spania anunțând oficial că va achiziționa un lot suplimentar de 23 de aparate.

Alte progrese notabile în 2018 au înregistrat programe precum demonstratorul tehnologic cu propulsie electrică (electric Vertical Take-Off and Landing – eVTOL) CityAirbus, care a fost pus sub tensiune și testat la sol, urmând ca în 2019 să aibă loc primul zbor. Primul H160 în configurație de serie a demarat testele de zbor în 2018, în timp ce demonstratorul sistemului de drone VSR700 a făcut primele zboruri autonome la finalul anului.

Comenzile nete și caietul de comenzi pentru 2018 reprezintă situația contractuală. Caietul de comenzi pentru tot anul va fi calculat conform normelor IFRS 15 și va reflecta valoarea recuperabilă a acestor contracte. Caietul de comenzi pentru 2017 nu va fi ajustat.

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spațiului și serviciilor conexe. În 2017, compania a generat venituri de 67 de miliarde de euro și a angajat aproximativ 129.000 de oameni. Airbus oferă cea mai complexă gamă de aeronave de pasageri, cu o capacitate de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce privește avioanele cisternă, cele de luptă, de transport și pentru alte misiuni, precum și una dintre cele mai mari companii spațiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluții civile și militare la nivel mondial.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii