Profesor de la un renumit colegiu arestat la domiciliu
Profesor de la un renumit colegiu arestat la domiciliu
Ultima Ora Politic Social

Adoptarea legii care prevede acordarea statutului de autoritate publică pentru cadrele didactice

De câțiva ani de zile ascundem sub preș probleme ale sistemului de  învățământ românesc care amintesc de Evul Mediu. Nu mai putem să ne facem că nu observăm că în anul 2019 în România profesorii sunt bătuți în clase de elevi sau pe holurile școlilor de părinți. Am răsfoit la întâmplare câteva titluri din ziare: O profesoară de la o şcoală dintr-o comună este umilită de elevii săi de clasa a VIII-a. E bătută cu palma, de mai multe ori, i se vorbeşte urât, nu este lăsată să iasă din clasă. Totul este filmat şi elevii se distrează, ba chiar sunt mândri de ceea ce au făcut! Pare că orice se poate întâmpla în clasă, iar aceia nu sunt decât nişte copii. Merg mai departe: o învățătoare din județul Călărași a fost bătută de mama unor elevi, in scoală, părintele fiind nemulțumit că unul dintre copiii săi a primit calificativul „insuficient”. Recent, o profesoară din Brașov a fost amenințată de elevi și i s-au cântat marșuri funebre. Nimic nu justifică un astfel de gest! Nimic, niciodată!

Poate veţi zice: Dacă profesorii ar fi ştiut să impună respect, ar fi fost tratați cu respect. Da, dar să impui respect fără sprijinul legii  a devenit astăzi  o misiune aproape imposibilă! Sindicaliștii din învățământ precizează, pe bună dreptate,  că proiectul de lege prin care cadrele didactice sunt protejate și beneficiază de statut de autoritate publică nu reprezintă un moft, ci o necesitate a sistemului educațional. Oare nu suntem datori cu toții să veghem ca  școlile să fie  sigure pentru angajații din educație, așa cum vrem siguranță și securitate pentru copiii care trec pragul școlilor?

Prin urmare, este nevoie de o lege pentru protecția cadrelor didactice! Sindicaliștii din învățământ cer  Parlamentului României să urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic să capete statutul de autoritate publică, ceea ce ar face ca pedepsele pentru agresori să fie mult mai mari și să descurajeze astfel de comportamente. Trebuie să fim conștienți că dacă noi nu aplicam masuri să descurajam agresorii, transformăm școala într-un loc în care pericolul poate fi la orice pas! , a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul Pro Romania Mihaela Huncă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.