România prinsă din nou fără program de prevenție de Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului de sân
Administrația Prezidențială marchează, pentru al patrulea an consecutiv, Ziua internațională a luptei împotriva cancerului de sân
Ultima Ora Politic Social

Administrația Prezidențială marchează, pentru al patrulea an consecutiv, Ziua internațională a luptei împotriva cancerului de sân

1 octombrie marchează Ziua internațională a luptei împotriva cancerului de sân. Cu acest prilej, Palatul Cotroceni va fi iluminat marți, 1 octombrie a.c., începând cu ora 19:00, în culoarea roz, în semn de solidaritate și empatie cu femeile care s-au confruntat sau se confruntă cu această afecțiune.

Menirea acestui demers este de conștientizare asupra importanței prevenției și depistării precoce a cancerului de sân.

Cancerul este, din nefericire, cea mai urgentă problemă de sănătate publică la nivel mondial, iar țara noastră nu face excepție. Cancerul de sân este a doua cea mai frecventă formă de cancer în România și în multe cazuri boala este depistată atunci când se află deja în stadiu avansat.

Românii conștientizează din ce în ce mai mult importanța prevenției și a informării asupra menținerii propriei sănătăți, iar acțiunile de tipul celei de astăzi contribuie la acest lucru.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.