Doliu în teatrul românesc. Adina Cristea a murit
Doliu în teatrul românesc. Adina Cristea a murit
Social Ultima Ora

FOTO. Doliu în lumea teatrului românesc. Actrița, Adina Cristescu a murit la 56 de ani

A murit Adina Cristescu, profesoară, actriță, regizoare și scenaristă de teatru și film.

Adina Cristescu, născută pe 17 august 1967 în București,  fost o actriță, producătoare de film, profesoară și animatoare de renume în România.

Artista a fost renumită pentru organizarea atelierelor de teatru destinate copiilor și a fost adorată de tineri, fiind numită „Buna Poveștilor” la Teatrul Național pentru Copii, un proiect dezvoltat alături de „Abracadabra”.

Teatrul Naţional pentru Copii, un proiect lansat de Fundaţia Abracadabra sub îndrumarea actorului Marian Râlea și în colaborare cu Teatrul Naţional din Bucureşti, oferă o scenă pe care cei mici se transformă în eroii nobili și curajoși ai basmelor.

Prin simplitatea elementelor de costum și decor, copiii învață să depășească temerile, confruntându-se brav cu entitățile malefice și cu puterile întunecate prezente în legendele românești, atât cele tradiționale cât și cele moderne, iar Adina Cristescu a fost acolo pentru a-i îndruma.

Ne-a mai părăsit un mare actor
Ne-a mai părăsit un mare actor

Dincolo de teatru, Adina Cristescu a lăsat o amprentă profundă în cinematografie. Printre rolurile sale de marcă se numără:

  • Valeria în „Cenușa păsării din vis” (1989)
  • Un rol în „Prea târziu” (1996)
  • Mireasa în „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” (2007)
  • Un personaj în „Trenul foamei” (2010)
  • Vânzătoarea de la magazinul de arme în „Aurora” (2010)

Pe lângă interpretare, Adina Cristescu a explorat și lumea regiei și scenariilor. Prin toate aceste realizări, ea și-a consolidat poziția ca o figură de seamă în lumea artistică românească.

Alături de Mihai Râlea
Alături de Mihai Râlea

”Pentru cei (nu puțini, am descoperit cu mare emoție și recunoștință) care vor să își ia rămas bun de la Adina Cristescu – mâine, după ora 16.00 (și până spre miezul nopții), va fi depusă la capela Bisericii Boteanu (în spatele Ateneului Român).

Slujba de înmormântare va fi (din nou, pentru cei care s-au arătat interesați și în posibilitatea participării) miercuri, ora 12.30-13.00, la Biserica Domnească Constantin Brâncoveanu din comuna Potlogi (Dâmbovița)”, anunță actrița Elvira Deatcu.

Elvira Deatcu
Elvira Deatcu

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.