Doleanțele logopezilor clujeni prezentate la Guvern
Ultima Ora Politic

ACUZAȚII pentru Guvernul Dăncilă. Companiile din domeniul energetic sunt afectate

ACUZAȚII pentru Guvernul Dăncilă. Companiile din domeniul energetic sunt afectate

”Brațul lung și nesătul al Guvernului PSD-ALDE lovește din nou în companiile de stat din domeniul energetic”

”Companiile din domeniul energiei, la care statul român este acționar, au devenit din nou ținta acestui Guvern a cărui singură preocupare este secătuirea lor de resurse.

A venit acum rândul Romgaz și Nuclearelectrica să fie stoarse de veniturile suplimentare printr-o decizie a Ministerului Energiei  care solicită dividende suplimentare de la aceste companii. Astfel, în cazul Romgaz SA, CA-ul societății a avizat solicitarea Ministerului Energiei de redistribuire a unor dividende suplimentare în valoare de peste 500 milioane lei, iar pentru Nuclearelectrica valoarea este de 258 milioane lei.

Constat cu surprindere și indignare că  Ministerul Energiei a devenit un preceptor de taxe în slujba Guvernului care, din foame de bani, pune presiune pe companiile energetice profitabile să vireze surplusul la bugetul de stat. În loc să lase aceste resurse companiilor pentru îndeplinirea planului de investiții, Guvernul a lansat o adevărată prigoană împotriva acestora. Cel mai probabil vor intra și alte companii energetice profitabile, precum Hidroelectrica sau Electrica SA în malaxorul guvernamental și vor fi obligate să vireze aceste sume suplimentare.

Atrag atenția Ministrului Energiei, domnului Anton Anton, că, girând această politică guvernamentală păguboasă, lovește direct în interesele companiilor pe care le are în portofoliu, dar mai grav aduce mari prejudicii siguranței și securității energetice a României.

Este inadmisibil să fii Ministrul Energiei și să ai ca unic scop vulnerabilizarea acestor companii, în loc să fii preocupat de dezvoltarea și consolidarea lor pe piața energetică!

Dezvoltarea pieței românești de energie nu poate fi realizată prin promovarea unor astfel de decizii! Când lovești aceste companii, pui în pericol îndeplinirea obiectivului de țară, acela de a transforma România în hub energetic regional!

Îi solicit domnului ministru Anton Anton să oprească acest asalt asupra companiilor energetice românești și să definitiveze Strategia Energetică a României, care să fie înaintată Parlamentului spre dezbatere, document vital pentru asigurarea securității energetice și a competitivităţii economiei, precum și  pentru o bună guvernanţă a sectorului energetic!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Lucian Bode.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.