Darius Vâlcov, omul lui Dragnea s-a predat polițiștilor italieni
Darius Vâlcov, omul lui Dragnea s-a predat polițiștilor italieni
Ultima Ora Economic

Acuzații incendiare la adresa lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. ”Bani mai mulți în buzunarul lui Dragnea”

Acuzații incendiare la adresa lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. ”Bani mai mulți în buzunarul lui Dragnea”

Senatorul liberal Florin Câțu îi acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea și pe ministrul finanțelor Darius Vâlcov că au pus la cale o ”gănărie fiscală”,prin care au scăzut veniturile românilor dar au crescut cele ale șefului social-democraților.

Acesta prezintă și un grafic al evoluției veniturilor românilor.

”Găinăria fiscală Dragnea-Valcov

PSD nu se poate ascunde de cifrele din economia reală. Guvernele PSD cresc taxarea economiei. Asta știm cu toțîi. Dar guvernele Dragnea au sărit calul.

Găinăria fiscală Dragnea -Valcov arătă așa: aceiași bani în buzunarele românilor dar mai mulți (față de 2016) în buzunarele lui Dragnea.

În guvernarea Dragnea, venitul net nu a crescut în mod special dacă ne uităm la evoluția istorică. Dar a crescut suprataxarea!

Va prezint două grafice.

În primul grafic vedeți evoluția venitului brut versus venitul net. Chiar și PSD-iștii ar vedea că venitul NET crește dar urmărește trend-ul istoric. Nimic special acolo. Dar chiar și PSD-iștii văd că în 2018 venitul BRUT a avut un salt care reprezintă o deviere de la evoluția istorică. Da, este vorba de gainaria fiscală a lui Valcov.

Guvernul vrea să dea țeapă populației prin ”Centenar”.

În al doilea grafic prezint diferența dintre venitul brut și cel net că procent din venitul brut. Altfel spus arăt cât din venitul brut se duce la stat.

Până să ajungem la Dragnea, să ne uităm puțîn în trecut. Guvernul Năstase a crescut taxarea crescând acest procent de la 24% la 30%. În 2005 a câștigat dreapta și a introdus “cota unică” iar acest procent a scăzut de la 29% la 23%.

PSD suprataxeaza, oricând și oriunde.

După 2005, procentul din venitul brut care a mers la stat a crescut constant. În perioada 2005-2016 a crescut de la 23% la 28%.

Asta până a venit Dragnea cu gașcă lui la guvernare. În 2018 procentul din venitul brut care merge la stat a crescut de la 28% la 40%! Asta da foame de bani la buget. Și tot au un deficit record. În același timp au scăzut la minim istoric procentele alocate investițiilor!

Cel mai bine este să comparați 2005 („cota unică”) cu 2018.

Ce face PSD cu banii în plus pe care îi ia cu japca din economie? Plătește pensii speciale (care trebuie să dispară) și îi transferă către buzunarele PSD-iștilor prin tot felul de programe „speciale”.

Guvernele Dragnea arătă o nouă dimensiune a incompetenței. În special cei din guvernul Dragnea 3. Să iei mai mulți bani din venitul brut (chiar și când faci comparația cu costul angajtorilor până în 2016) și tot să ai un deficit record arată clar că ori ești hoț ori ești un administrator foarte prost. Sau amândouă”, spune Câțu pe facebook.#DeschideOchiiRomania #romaniitrebuiesastie

Acuzații incendiare la adresa lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. ”Bani mai mulți în buzunarul lui Dragnea” 1

Acuzații incendiare la adresa lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. ”Bani mai mulți în buzunarul lui Dragnea” 2

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.