PSD aruncă bomba. Dragnea va fi salvat. Modificările codurilor penale vor trece de vot
Ultima Ora Politic

Acuzații incendiare la adresa lui Dragnea. E haos. Suntem ”aproape de situația Rusiei”

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat joi, după ce BEC a decis că Alianța 2020 nu poate participa la alegerile europarlamentare că România este „aproape de situația Rusiei”, scrie aktual24.ro.

„Liviu Dragnea se folosește de toate tertipurile pentru a influență rezultatul alegerilor. Suntem aproape în situația Rusiei, în care șeful suprem decide cine are dreptul să participe la alegeri, lucrul acesta ni se pare foarte periculos. poate să candideze la alegeri. Avem încredere în justiție și avem încredere că ICCJ va lua decizia justă. Legea a fost interpretată abuziv, la extrem. Vom face tot ce ține de noi pentru că această alternativă politică să existe în continuare și să aveți această posibilitate de a ne vota”, a declarat Cioloș într-o conferință de presă.

El a exemplificat cu un exemplu relevant o situație absurdă situația de la BEC.

„Știați că domnul Corneliu Vadim Tudor este în continuare președintele PRM, care este înscris în registrul partidelor politice?”, a spus Cioloș.

Înscrierea alianței electorale Alianța 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloș a afirmat că este o insultă la adresa electoratului și un act nedemocratic total și a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare și vor protesta „până când acest act nedemocratic și ilegal va fi îndreptat”.

Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura că președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice, precizează PLUS.

Ambele partide afirmă că au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă, iar pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.