Atac incendiar la Sorina Pintea. ”Medicul Ștefan Quai, o nouă victimă a unui sistem de sănătate bolnav”
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Politic

Acuzații grave pentru Sorina Pintea. Își folosește puterea în slujba lui Dragnea

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu (USR), a acuzat-o pe Sorina Pintea că nu își folosește puterea în slujba pacienților,ci în slujba partidului-stat, după vizita inopinată la Spitalul Clinic de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca,transmite MEDIAFAX.

Acuzații grave pentru Sorina Pintea. Își folosește puterea în slujba lui Dragnea 1
Deputatul USR Emanuel Ungureanu

Potrivit unei postări, luni, pe pagina sa de Facebook, Emanuel Ungureanu a afirmat că managerul spitalulului clujean, Petru Șușcă, responsabil de mizeria și dezordinea din instituție, „a primit doar calificative de foarte bine din partea doamnei ministru”.

„Șase, iar amendează doamna Pintea două asistente! După ce am reclamat zeci de nereguli grave, luni de zile, în mai multe secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, doamna ministru al Sănătății, Pintea, îmi dă dreptate. Tardiv. Faptul că ea constată, cu ochii ei, ce i-am relatat în mai multe ocazii prin interpelări și imagini, inclusiv din mizerabila secție de Ortopedie, arată că doamna ministru nu își folosește puterea în slujba pacienților, ci în slujba partidului-stat și că domnul Șușcă (managerul SCJU Cluj-Napoca – n.a.), cel care este responsabil de mizeria și dezordinea din acest spital a primit doar calificative de foarte bine din partea doamnei ministru care îi poartă managerului maramureșean ca ea, o caldă și dulce prietenie”, se arată în documentul citat.

Ungureanu a subliniat că „partidul-stat” a fost deranjat că Petru Șușcă și-a făcut rost de o decorație la Cotroceni prin fire peneliste, iar din acest motiv, de ochii lumii, ministrul Pintea s-a prefăcut puțin că își supără prietenul.

„Pun pariu cu voi că domnului Șușcă nu i se va clinti niciun fir de păr, va găsi doamna ministru două asistente pe care să le sancționeze, a mai făcut asta. Praf în ochi. Repet, din nou, cu o conducere DSP Cluj obedientă politic și cu manageri ca Șușcă, sistemul sanitar din Cluj ne va omorî cu zile, de fapt, o face zilnic deja. (…) Aștept o minune, pentru binele Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, demiterea de urgență a lui Șușcă și a conducerii DSP Cluj! Puteți doamna ministru?Dacă nu puteți, plecați!”, a menționat Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a scris, duminică, pe Facebook, că a continuat sâmbătă seara seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat luni că va trimite o echipă de control la Spitalul de Urgență din Clujdupă controlul inopinat făcut în weekend la unitatea spitalicească. Ea a relatat că vizita sa era așteptată și cu toate acestea a constatat o serie de nereguli.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.