Dăncilă aruncă Bomba. Adoptă cea mai controversată Ordonanță. Toate se vor schimba
Ultima Ora Politic

ACUZAȚII GRAVE pentru Guvernul Dăncilă din Comisia Europeană. ”Pun în pericol obiectivul de aderare la Schengen prin distanțarea de valorile statului de drept”

ACUZAȚII GRAVE pentru Guvernul Dăncilă din Comisia Europeană. ”Pun în pericol obiectivul de aderare la Schengen prin distanțarea de valorile statului de drept”

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a lansat un avertisment foarte dur pentru Parlament și Guvern și a cerut un consens național pe justiție, altfel va fi pus în pericol demersul de intrare în spațiul Schengen.

”România a avut curajul să înființeze un parchet anti-corupție, DNA, în timp ce alte state europene nu au avut curajul.

România, la 1 Decembrie anul acesta celebrează Centenarul României moderne. I-am spus președintelui că este o sărbătoare românească, dar este și o sărbătoare europeană, pentru tot ce înseamnă România, înseamnă și Europa.

Încă din anul 2014 am spus că România trebuie să facă parte din Spațiul Schengen. Îmi doream ca acest lucru să se întâmple în mandatul acestei Comisii Europene.

Aș dori să atrag atenția și acesta nu este un mesaj către președintele Klaus Iohannis ci mai degrabă unul pentru Guvern și Parlament. Nu trebuie pus în pericol obiectivul de aderare la Schengen prin distanus în pericol obiectivul de aderare la Schengen prin distanațarea de valorile statului de dreptțarea de valorile statului de drept. Dorința mea din inimă ar fi ca în României să se ajungă la un consens național în privința statului de drept și lupta împotriva corupției. ”, a spus Jean Claude Juncker.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.