România, primul producător de gaze din UE. Ministrul energiei vrea să aduce gaze din Marea Mediterană
Ultima Ora Politic

Acuzații GRAVE la adresa Ministrului energiei. ”Își bate joc de români”

Acuzații GRAVE la adresa Ministrului energiei. ”Își bate joc de români”

Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Servicii și Industrii: ministrul Energiei își bate joc de români!

 

”Tacticile de tergiversare ale ministrului Energiei ne arată că își bate joc de români. Luni, 10 septembrie, a expirat termenul legal de 60 de zile în care Ministerul Energiei era obligat, prin legea 167/2018 de modificare a legii Energiei electrice și a gazelor naturale, să adopte un proiect de Hotărâre de Guvern cu privire la aprobarea Caietului de Sarcini și a Contractului Cadru de concesionare a distribuției de gaze naturale către populație. HG-ul nu a fost nici măcar inițiat, ce să mai vorbim de adoptat!

 

Este o lege la care noi liberalii am lucrat foarte mult, în care am  reușit să mutăm concensionarea distribuțiilor de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unitățile administrativ teritoriale.

 

Legea a fost aprobată de Parlament și promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, în luna iulie, dar în prezent nu poate fi aplicată din cauza că nu a fost adoptat acest proiect de Hotărâre de Guvern.

 

Am fost sunat de primari din diferite colțuri ale țării, care doresc să își introducă gazele naturale în comună și care sperau că prin această modificare a legii lucrurile se vor schimba în bine.

 

Iată că Ministerul Energiei blochează în continuare acest demers legitim al primarilor de a asigura încălzirea populației și se face că lucrează. Din 2012 până acum Ministerul Energiei nu a mai acordat nicio concesiune de gaze naturale și stau și mă întreb pentru cine lucrează ministerul Energiei?! Pentru români nu cred! Poate pentru anumite grupuri de interese care doresc blocarea extinderii distribuțiilor de gaze naturale.

 

Domnule Ministru Anton – Anton, cât mai trebuie să așteptăm pentru a iniția această Hotărâre de Guvern, ținând cont că trebuie să stea și în dezbatere publică, pe site-ul ministerului?

 

Domnule Dragnea, domnule Tăriceanu cetățenii trebuie să știe că voi sunteți persoanele care îl girați pe acest ministru, care își bate joc de români și voi nu faceți nimic să îl opriți!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Virgil Popescu.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.