”Acţiune disciplinară” împotriva șefei ÎCCJ, marți, la CSM
Ultima Ora Justiție Politic Social

Acuzație deosebit de gravă. Președinta ÎCCJ, spune că cercetarea sa disciplinară este abuzivă: ”Vă mai aduceți aminte de interesul direct al președintelui Camerei Deputaților în organizarea completurilor de cinci?”

Președinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, înainte de audierea sa în secția de judecători a CSM, că acțiunea disciplinară deschisă împotriva sa este ”un abuz”. Întrebată care ar fi motivele acestui presupus abuz, Tarcea l-a indicat pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

”Este un abuz. În ultima vreme tot vorbim despre abuzuri, trebuie să ne uităm foarte atent la toate instituțiile care comit abuzuri. O să vedeți de ce apreciez că este un abuz. Vă mai aduceți aminte de declarațiile politice din august și septembrie că la Înalta Curte se refuză a se aplica legea? Vă mai aduceți aminte de interesul direct al președintelui Camerei Deputaților în organizarea completurilor de 5 judecători? De aceea am spus că am multe declarații interesante de făcut despre o discuție pe care am avut-o cu președintele Curții Constituționale legat de constatarea conflictului de constituționalitate, despre o discuție la fel de interesantă cu domnul Ciorbea. Dar toate la timpul lor.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.