Abuz. PSD a interzis marșul electoral al PNL prin Focșani. Explicația: pentru că poate!
Ultima Ora Politic Social

Abuz. PSD a interzis marșul electoral al PNL prin Focșani. Explicația: pentru că poate!

Mitingul electoral al PNL, programat duminică, de la ora 16.00, pe Bd. Independenței (în fața sediului PNL Vrancea), a provocat deja iureș în județul capturat de baronul Marian Oprișan (PSD).

Liberalii voiau să facă și un marș prin centrul orașului, dar acțiunea a fost interzisă de Primăria Focșani, condusă de PSD, invocând două motive:

  1. în oraș vor mai avea loc, tot duminică, și tot de la ora 16.00, acțiuni electorale ale altor trei partide: PSD, ALDE și UNPR;
  2. în centrul orașului se desfășoară „festivalul mediteranean cu fructe de mare şi delicii turceşti”.

Deși se vrea aprig, comunicatul Primăriei Focșani are o dimensiune caricaturală. Primarul Misăilă folosește expresii precum „gargară ieftină”, „huța cu maimuța” și crede că liberalii și-ar dori ca, în timpul mitingului lor, „şi pamântul să ia o pauză din a sa rotaţie în jurul soarelui”. „Primarul lui Oprișan” se crede inteligent scriind, într-un comunicat oficial, că președintele României este „domnul Klaus”, iar liderul Opoziției este „Sică Mandolină”.

Misăilă se contrazice penibil: mai întâi spune că „autorităţile locale au aprobat organizarea pentru duminică”, de la ora 16.00, „a unui marş al PSD-ALDE-UNPR”, apoi anunță că „niciun partid nu va face duminică marş”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.