A scăpat de urmărirea penală. PSD și-a salvat senatorul 1
Bombă în Parlament. Un deputat PSD: Moțiunea va trece
Ultima Ora Politic

A scăpat de urmărirea penală. PSD și-a salvat senatorul

 Plenul Senatului a respins, luni, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Dorel Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății, va rămâne fără titlul de doctor. Senatul Universității de Vest din Timișoara a stabilit că acesta a plagiat în teza de doctorat, a transmis jurnalista de investigație Emilia Șercan.

Din totalul de 136 de senatori, 116 au votat solicitarea de urmărire penală în cazul lui Florian Bodog. Senatorul USR George Dircă, membru în Comisia de numărare a voturilor, a declarat că 82 de senatori au votat „împotrivă”, 30 „pentru” iar patru s-au abținut. Din totalul senatorilor, 11 au absentat motivat la ședința de plen. Astfel, nouă senatori nu au participat la vot.

Comisia juridică a Senatului a adoptat, marțea trecută, un raport de respingere a încuviințării urmăririi penale cerută de procurori în cazul fostului ministru al Sănătății Florian Bodog.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii