A fost trimis corpul de control la MAI. Dăncilă amenință cu demisii și sancțiuni 1
Viziunea PSD: Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, o măsură necesară pentru români și România
Ultima Ora Politic

A fost trimis corpul de control la MAI. Dăncilă amenință cu demisii și sancțiuni

Viorica Dăncilă a anunțat că a trimis, încă de marți, Corpul de control al Guvernului pentru a verifica cum au acționat structurile Ministerului Afacerilor de Interne în cazul de la Caracal.

„În ultimele zile am luat o serie de decizii în urma tragediei de la Caracal. Lucrăm pe mai multe planuri, atât pentru afla adevărul cât și pentru a preîntâmpina în viitor situații similare. Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a avut deja în această dimineață discuții cu structurile din subordine. Corpul de control al prim-ministru a început deja de ieri (marți – n.r.) acțiunea de control pentru verificarea modului în care au acționat structurile Ministerului Afacerilor Interne, dar și relaționarea cu celelalte instituții cu atribuții în situații de urgență”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului.

Șeful Executivului a precizat că românii trebuie să continue să creadă în MAI, pentru că în cadrul instituției există și mulți profeșioniști, care își fac datoria.

„Românii trebuie să continue să creadă în MAI, este datoria acestei structuri să asigure siguranța oamenilor. Avem în MAI mulți profesioniști, oameni care își fac datoria și care se bucură de respect și apreciere, însă toți cei pentru care nu primează interesul cetățeanului trebuie să plece”, a completat premierul.

Viorica Dăncilă a mai spus că toți care nu și-a făcut datoria în cazul de la Caracal vor fi aspru sancționați, iar Guvernul va lua măsuri penru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și privare de libertate.

„Grupul de lucru constituit pentru îmbunătățirea legislației și procedurilor de răspuns la situații de urgență lucrează deja și în cel mai scurt timp va veni cu propuneri de modificare a legislației. Așa cum am subliniat și în celelalte intervenții, toți cei care nu și-au făcut datoria vor fi aspru sancționați, iar acest guvern va lua toate măsurile necesare pentru înăsprirea pedepselor în cazul de agresiune, viol, privare de libertate și crimă”, a conchis Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.