A 28-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa 5
A 28-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa
Ultima Ora Politic

A 28-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa

În perioada 4 – 8 iulie 2019, la Luxemburg, va avea loc cea de-a 28-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE).

Din partea Delegaţiei Parlamentului României la AP OSCE – Camera Deputaților, la această acțiune vor participa: domnii deputaţi Victor Paul DOBRE (PNL), vicepreşedinte al AP OSCE, Costel Neculai DUNAVA (PSD) şi Petru MOVILĂ (PMP) – membri titulari.

Sesiunea include reuniuni ale organelor de lucru permanente și ad hoc ale organizației – Sesiunea plenară, Comisia permanentă, cele trei comisii generale permanente (Comisia pentru probleme politice și de securitate; Comisia pentru probleme economice, știință, tehnologie și mediu; Comisia pentru democrație, drepturile omului și probleme umanitare), Biroul Adunării – și diverse alte evenimente conexe.

Tema generală a evenimentului este ”Încurajarea dezvoltării durabile pentru promovarea securităţii: rolul parlamentelor”.

Agenda de lucru a Sesiunii anuale include prezentări ale rapoartelor de activitate, dezbateri pe rezoluții și adoptarea Declaraţiei de la Luxemburg, care înglobează rezoluțiile celor 3 comisii generale, şi a rezoluțiilor suplimentare care acoperă teme de actualitate, precum şi organizarea de alegeri pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul structurilor de conducere ale AP OSCE.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii