Se dau 800 de lei/lunar tinerilor care contribuie la transformrea României
Se dau 800 de lei/lunar tinerilor care contribuie la transformrea României
Social Ultima Ora

Vești bune. Se dau 800 de lei/lunar tinerilor care contribuie la transformrea României

Asociația Proiectul România 2030 oferă 50 de microgranturi de 800 de lei/lunar tinerilor care contribuie la transformrea României

Asociația Proiectul România 2030 organizează prima ediție din 2024 a concursului „Inovează azi pentru România de mâine”, o inițiativă menită să stimuleze creativitatea și inovația în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, din România și din Diaspora.

În contextul actual, când tinerii se confruntă cu numeroase provocări și sunt tentați să părăsească țara, Asociația Proiectul România 2030 își propune să le ofere o alternativă, încurajându-i să participe activ la transformarea societății românești.

Prin intermediul concursului „Inovează azi pentru România de mâine”,  Asociația dorește să ofere o platformă unde tinerii pot prezenta soluții creative la problemele societății, subliniind astfel rolul esențial pe care îl pot avea în modelarea viitorului țării noastre.

Sunt eligibili pentru a participa la concurs elevii/studenții care îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiții:

  1. a) au împlinit vârsta de 16 ani, la momentul înscrierii;

  2. b) sunt înscriși la unele din formele de învățământ recunoscute de Statul Român, în România sau în străinătate, de stat sau private: gimnaziu, liceu, facultate/master/doctorat;

  3. c) au maxim 30 ani împliniți;

  4. d) sunt cetățeni români sau unul dintre părinți este cetățean român.

Participanții eligibili sunt invitați să trimită lucrări, eseuri sau materiale multimedia pe tema „România 2030. Cum vezi TU viitorul României?”, care să abordeze soluții pentru transformarea României și combaterea factorilor ce contribuie la plecarea tinerilor.

Banii pentru cei care contribuie la transformarea României
Banii pentru cei care contribuie la transformarea României

Vor fi selectați 50 de participanți care vor primi microgranturi tip bursă în valoare de 800 de lei pe lună, timp de 7 luni pentru fiecare proiect, cu valoarea totală de 5.600 de lei.  De asemenea, Asociația Proiectul România 2030 va acorda un premiu special de popularitate, în valoare de 2.000 lei, lucrării cu cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook a Asociației, iar cel mai bun proiect evaluat de juriu va fi premiat cu 4.000 lei.

Înscrierile se fac online, pe platforma http://www.ro2030.ro/concurs sau prin email la [email protected], până la data de 25 februarie 2024. Condițiile de participare și formularele necesare sunt disponibile pe site-ul concursului.

Asociația Proiectul România 2030 este un think-tank nonprofit, apolitic, dedicat generării unui Salt Istoric de dezvoltare a României. Pentru mai multe informații accesați www.ro2030.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.