73% dintre teleormănenii care au participat la Referendum au votat “DA” 1
Ultima Ora Politic Social

73% dintre teleormănenii care au participat la Referendum au votat “DA”

Și în Teleorman, referendumul național pe justiție a întrunit cvorumul. 33,88% dintre teleormăneni au decis să își exprime voința și în domeniul reglementării justiției din ce în ce mai zbuciumate din România, probabil pentru că eforturile PSD-ului de a-l salva pe Dragnea de închisoare au fost deranjante chiar și pentru membri ai partidului. De aceea, au fost secții de votare în Teleorman unde, în ciuda scorului mare obținut de PSD, și participarea la Referendum a fost considerabilă. Cu alte cuvinte, în Teleorman sunt mulți pesediști care vor PSD fără Dragnea. Iar rezultatele Referendumului sunt grăitoare în acest sens.

La prima întrebare a Referendumului (“Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” ), 74751 de teleormăneni, adică 72,94% au răspuns DA. Doar 18.76% dintre cei care s-au exprimat la referendumul din Teleorman au spus că nu cred că amnistia și grațierea ar trebui interzise. La cea de-a doua întrebare (“Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”), un număr de 75182 de teleormăneni au votat DA, adică un procent de 73,40%. Numai 18,22% dintre votanți au răspuns NU la această întrebare.

Peste 102.000 dintre teleormăneni și-au exprimat voința în cadrul Referendumului pe justiție, majoritatea din mediul urban. În mediul rural, foarte mulți oameni s-au plâns că nu au înțeles întrebările și că nimeni nu a făcut efortul să le explice care e obiectivul acestui scrutin.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.