Explozie în dosarul de corupție ”Sebastian Ghiță”! Un martor cheie a fugit din țară! ÎCCJ cere intervenție de urgență
Ultima Ora Justiție Politic Social

460 de reclamații împotriva RTV, după ce Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe protestatari

Consiliul Național al Audiovizualului a primit plângeri „de ordinul sutelor și curg într-una” la adresa postului România TV, după ce Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe manifestanții împotriva modificării legilor justiției, fără să fie împiedicat să facă acest lucru.

Organizația ActiveWatch a anunțat o sesizare, iar Dorina Rusu, membru CNA, a declarat pentru Hotnews că se va autosesiza la rândul ei. Potrivit unei note publicate pe Facebook de ActiveWatch, trebuie văzut dacă nu s-au încălcat regulile ce impun moderatorilor să nu permită invitaților folosirea unui limbaj injurios sau să instige la violență.

Dorinei Rusu a menționat că se pune problema dacă este vorba despre o instigare la violență și despre lipsa de intervenție a moderatorului.

Sebastian Ghiță a intrat prin telefon la România TV, post la care a afirmat: „Dacă îi mai prindem pe străzi pe bandele Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției, s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la Partidul România Unită care să le dea niște șuturi în fund”.

„Dacă poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei”, a mai continuat Ghiță.

Incitarea la violență publică este una dintre puținele abateri editoriale pentru care se poate retrage, teoretic, licența unui post, lucru permis mai degrabă pe criterii tehnice. Făcând abstracție de activitatea CNA și de configurația politică a forului audiovizual, în cazul în care membrii CNA constată prin vot, în mod repetat, că un canal incită la violență, se poate merge până la retragerea licenței.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.