45 de milioane de euro în Centrul naţional de excelenţă în neurochirurgie ce se va construi la Cluj-Napoca
Ultima Ora Sănătate

45 de milioane de euro în Centrul naţional de excelenţă în neurochirurgie ce se va construi la Cluj-Napoca

”Ministerul Sănătăţii continuă să plaseze județul Cluj în topul investițiilor de prim plan din domeniu, în paralel cu Spitalul Regional de Urgență, la Cluj-Napoca urmând să se construiască un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie. Este vorba de un proiect național, promovat de Spitalul Județean de Urgență, pentru care Ministerul Sănătății va aloca suma de 45 de milioane de euro.

Realizarea acestui centru național de excelenţă în neurochirurgie este pe un trend ascendent, fiind deja finalizat studiul de prefezabilitate, construcția efectivă fiind preconizată la sfârșitul acestui an.

La final, acest centru va fi dotat cu toată aparatura necesară unui centru de excelență în neurochirurgie, respectiv RMN, CT, angiograf, robot și toate cele necesare unei instituții moderne, europene, la standarde superioare de calitate.

Modernizarea infrastructurii din sănătate și noi investiții în domeniu sunt puncte importante ale Programului de guvernare al PSD, iar în ultimii doi ani s-au făcut deja pași însemnați în realizarea acestor deziderate.

Reamintesc că prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019, sănătatea a primit cu 12% mai mulți bani față de anul trecut, cea mai semnificativă creștere revenind investițiilor. De asemenea, tot actuala guvernare, cu sprijinul majorității parlamentare, a decis anul trecut creșterea salarială pentru angajații din sănătate cu cel puţin 20%, ceea ce denotă incontestabil respect pentru români şi preocupare pentru viitor.

Din păcate, președintele țării a contestat Legea bugetului la Curtea Constituțională, fapt ce, pentru moment, blochează realizarea investițiilor prevăzute în toată țara, inclusiv în sănătate.

Sunt convinsă însă că bugetul va fi declarat constituțional în cel mai scurt timp, în așa fel încât să poată fi demarate lucrările prevăzute, în folosul fiecărui român și a unei vieți mai bune.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Cristina Burciu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.