România s-ar putea APĂRA cu Rachete europene. Ce a discutat șeful Comisiei de apărare cu reprezentatntul MBDA
Ultima Ora Exclusiv Politic

România s-ar putea apăra cu rachete europene. Ce a discutat șeful Comisiei de apărare cu reprezentatntul MBDA

România s-ar putea APĂRA cu Rachete europene. Ce a discutat șeful Comisiei de apărare cu reprezentatntul MBDA

Europenii de la MBDA cel mai mare grup european din domeniul apărării au discutat cu reprezentanții Comisiei de Apărare din Camera Deputaților,condusă de deputatul PSD Dorel Căprar. Aceștia au fost însoțiți de partenerii locali, ROMARM și Electromecania Ploiești.

Cu această ocazie, grupul european și-a prezentat Proiectul de Cooperare pentru Sisteme de Rachete, proiect pe care intenționează să îl dezvolte în România, cu implicarea Electromecanica Ploiești.

Ambele părți au scos în evidență necesitatea revitalizării industriei de apărare românești pe termen lung, ca parte a dezvoltării industriei europene de apărare.

Din informațiile noastre, MBDA este interesat să participe la programele de înzestrare ale Armatei, iar Memorandumul de Înțelegere cu Romarm și Electromecanica Ploiești semnat pe 24 august 2017, cu ocazia vizitei la București a Președintelui Franței, confirmă angajamentul grupului european de a implica industria locală a apărării într-un program amplu de cooperare industrială.

Acesta presupune transfer de know-how, instruirea și formarea angajaților și crearea unui supply chain care va implica și alte companii românești.

Astfel, la Ploiești ar putea fi fabricate unele dintre rachetele MBDA, cum ar fi Mistral, VL Mica, Exocet, care pot fi componente ale sistemelor de apărare ce ar putea fi amplasate pe cele patru corvete, sau ar putea face parte din sistemul GBAD – sistemul terestru de apărare anti-aeriană.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.