Călin Popescu Tăriceanu vrea ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin. Legea nu este pe placul lui Liviu Dragnea
Ultima Ora Exclusiv Politic

EXCLUSIV. Dragnea și Tăriceanu au emoții mari la votul pentru Guvernul Dăncilă

EXCLUSIV. Dragnea și Tăriceanu au emoții mari la votul pentru Guvernul Dăncilă

Miniştrii propuşi pentru Cabinetul Viorica Dăncilă vor fi audiaţi,astăzi,în comisiile parlamentare de specialitate, iar plenul se va întruni, în sesiune extraordinară, pentru votul de învestitură a noului Guvern.

Începând cu ora 8,00 şi până la ora 14,00, vor avea loc audierile în comisiile parlamentare ale miniştrilor propuşi, iar plenul reunit se va întruni de la ora 15,00.

În şedinţa Parlamentului, prim-ministrul desemnat Viorica Dăncilă urmează să prezinte programul de guvernare şi lista membrilor Guvernului. În continuare vor avea loc dezbateri şi apoi se va vota.

Votul va fi secret cu bile. Acordarea încrederii Guvernului se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, potrivit regulamentului, fiind necesare 233 de voturi favorabile.

Lucrurile nu stau chiar pe roze pentru PSD și ALDE, întrucât cei doi lideri Liviu Dragnea respectiv Călin Popescu Tăriceanu nu încă certitudinea că vor fi prezenți la muncă toți senatorii și deputații celor două partide. În PSD sunt deja două absențe, un deputat fiind internat în spital în stare destul de gravă,iar un altul a demisionat recent. Surse din PSD ne-au declarat că mulți dintre parlamentarii nemulțumiți de actuala conducere a partidului nu vor veni la ședința de astăzi. Mai mult, UDMR nu a stabilit clar dacă va vota pentru Guvernul Dăncilă,iar cel puțin doi dintre deputații minorităților naționale, din cei 17 câți sunt în Parlament,cel al germanilor și al polonilor vor vota împotriva învestiturii.

”Ieri,liberalii au mai avut discuții cu unii colegi din partid pentru a-i convinge să nu vină la votul de azi. eu știu că vor fi câteva absențe.Un lucru e clar, nimeni nu e sigur la această oră că vor fi voturile necesare. Chiar azi dimineață sau mai dat telefoane unor colegi. Nici duminică nu au fost toți la ședința de grupuri reunite”, au declarat pentru newsteam.ro surse din PSD.

citește și : EXCLUSIV.Ședință de ultimă oră la PSD și PNL. Ce stabilesc partidele înainte de votul pentru Guvernul Dăncilă

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.