medicamentelor
Opinia Vioricăi Dăncilă despre protestari
Ultima Ora Exclusiv Politic

EXCLUSIV. Numele miniștrilor din Cabinetul Dăncilă. Șefa polițiștilor, Carmen Dan, mărul discordiei în PSD

EXCLUSIV. Numele miniștrilor din Cabinetul Dăncilă. Șefa polițiștilor, Carmen Dan, mărul discordiei în PSD

Mâine e ziua în care, liderii PSD vor vota, așa cum a zis președintele partidului Liviu Dragnea fiecare nominalizare pentru un post de ministru al Cabinetului Viorica Dăncilă, listă cu care aceasta va cere votul parlamentarilor săptămâna viitoare.

Liderii celor două partide din Coaliţia de guvernare, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, și preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au avut joi o şedinţă la Parlament, în care au negociat componenţa Cabinetului Dăncilă.

În Coaliția de la Guvernare nu este însă o pace desăvârșită, întrucât, conform unor surse din PSD, aliații din ALDE au ar mai fi cerut un minister în plus față de cele 4 pe care le au în prezent.

Ar fi vorba despre ministerul culturii, pe care oamenii lui Tăriceanu ar dori să-l dea fostului ministru Daniel Barbu.

Un singur lucru este cert până la această oră, că ALDE  își va susține în continuare cei patru miniștri – Grațiela Gavrilescu la mediu, vicepremier, Toma Petcu la Energie, Teodor Meleșcanu la Externe și Viorel Ilie ,relația cu Parlamentul), precum și pentru Tudorel Toader la Justiție.

În tabăra social-democraților persistă însă incertitudinea.

Există voci în partid care-i cer lui Liviu Dragnea să facă schimbări consistente în viitorul Guvern, chiar printre oamenii săi. Sunt incerte pozițiile lui Liviu Pop la educație, a lui Florian Bodog la sănătate. La ministerul Apelor și pădurilor va veni Ioan Deneș,în urma demisiei Doinei Pană. Ar putea apărea în Guvern Rovana Plumb, Eugen Teodorovici sau George Ivașcu sau Gabriela Szabo.

”Unii colegi spun  va rămâne la Interne Carmen Dan. Lia Olguţa Vasilescu la Muncă şi Mihai Fifor la Apărare. Eu știu că șeful meu, care e totuși un greu în partid a cerut ca la interne, să vină un alt, om, un profesionist în domeniu. Și nu e singurl care vrea asta. Sunt mulți care vor ca unii miniștrii să fie înlocuiți”, ne spun sursele din PSD.

Se pare că ar avea locuri asigurate la Platul Victoria Petre Daea (Agricultură), dar şi Victor Negrescu (Afaceri Europene), dar și Gheorghe Şimon (Economie), Lucian Georgescu (Cercetare), Lucian Şova (Comunicaţii), Andreea Păstîrnac (Românii de pretutindeni), dar şi Ilan Laufer (Mediul de Afaceri).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.