Actorul Sebastian Stan, premiat cu ”Ursul de argint”
Actorul Sebastian Stan, premiat cu ”Ursul de argint”
Social Ultima Ora

FOTO-VIDEO. Succes românesc la Berlinala 2024. Actorul Sebastian Stan, premiat cu ”Ursul de argint”

Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare în rol principal a fost acordat actorului român Sebastian Stan pentru rolul său din producţia „A Different Man” (SUA).

Producţia „Dahomey”, în regia franco-senegalezei Mati Diop, a fost recompensată sâmbătă seară cu Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Sebastian Stan
Sebastian Stan

Al doilea trofeu ca importanţă al Berlinalei, Ursul de Argint Marele Premiu al Juriului, a fost înmânat regizorului Hong Sang-soo pentru producţia „A Traveler’s Needs” (Coreea de Sud).

Trofeul Ursul de Argint Premiul Juriului a fost acordat peliculei „The Empire” (L’Empire”), o producţie Franţa, Italia, Germania, Belgia, Portugalia, în regia lui Bruno Dumont, scrie Agerpres.

Trofeul Ursul de Argint pentru regie i-a revenit cineastului Nelson Carlo De Los Santos Arias din Republica Dominicană, pentru producţia „Pepe” (Republica Dominicană, Namibia, Germania, Franţa).

Distincţia Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare în rol secundar a fost acordată actriţei britanice Emily Watson pentru rolul său din producţia „Small Things like These”, în regia lui Tim Mielants.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.