Ultima oră. Dragnea, din nou la spital! Ștefănescu: Cred că va ajunge la operație...
Ultima Ora Politic

20 de milioane de euro furați Albei de PSDragnea, în anul Centenarului Marii Uniri

20 de milioane de euro furați Albei de PSDragnea, în anul Centenarului Marii Uniri

“Revoluția fiscală” a guvernului socialist PSDragnea a lăsat Alba, Capitala de suflet a Marii Uniri, cu o “gaură” de circa 20 de milioane de euro. Banii au fost luați din taxele și impozitele locale plătite de oamenii din Alba, nu din buzunarul Vioricăi Dancilă sau al lui Liviu Dragnea.

Cele 20 de milioane de euro furate Albei, respectiv 10 milioane euro din bugetul Primăriei Alba Iulia și 10 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean Alba, erau prevăzute pentru investiții, inclusiv cele pentru pregătirea marii sărbatori de 1 decembrie.

Cu cele circa 4 milioane de euro finanțate de Guvern pentru Monumentul Unirii și podul Unirii, Dancilă reușește să dea o țeapă de 16 milioane de euro Albei. A invoca lucrări realizate prin PNDL, care se fac oricum peste tot în țară, reprezintă a manipulare ieftină și jenantă! Este bine de știut că un banal festival al iei în județul Olt este cel mai “important” eveniment dedicat Centenarului în România, din punct de vedere financiar. Sau că Teleorman, în guvernul PSDragnea, devine un “județ al Unirii” din punct de vedere al sumelor alocate de guvern, în timp ce Alba Iulia este tratată la capitolul… și alții.

Alba Iulia, orașul Unirii și Capitala de suflet a românilor de pretutindeni, nu cere nimic în plus, doar ce i s-a furat de către Dragnea prin “Revoluția fiscală”. Refuzul prim-ministrului Dancilă la adresa Albei Iulia arată imensul dispreț cu care este tratată Ziua Națională de la Alba Iulia!

Ca deputat de Alba în Parlamentul României, solicit prim-ministrului și Guvernului României, dacă mai e al României, să-și respecte angajamentele, pentru că sărbătoarea națională de 1 decembrie nu este doar a locuitorilor din Alba Iulia, ci a românilor de pretutindeni. Iar pedepsirea municipiului Alba Iulia înseamnă pedepsirea tuturor românilor care vor să se bucure la 100 de ani de la Marea Unire, la Alba Iulia, așa cum au făcut-o în 1918!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Florin Roman.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.