Klaus Iohannis decizie de ultimă oră în cazul lui Tudorel Toader. Viorica Dăncilă și Dragnea sunt în corzi
Ultima Ora Politic

Alertă. Klaus Iohannis decizie de ultimă oră în cazul lui Tudorel Toader

Președintele Klaus Iohannis aruncă bomba. Cel mai probabil șeful statului nu va semna decizia de remaniere a ministrului Justiției Tudorel Toader, astăzi, șeful statului catalogând schimbarea lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiției cu Eugen Nicolicea ca fiind un nou asalt asupra justiției.

”Ieri (miercuri – n.r.) au fost trimise la Cotroceni propunerile de revocare și propunerile de noi miniștri, însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere, fiindcă de regulă o remaniere guvernamentală se face pentru a face guvernarea mai bun, mai eficientă. Prima impresie e că această remaniere guvernamentală se face ca lucrurile să meargă mai prost, ceea ce e inadmisibil”, a spus Klaus Iohannis.

El a spus că va da mai multe explicații la începutul săptămânii viitoare.

”Am vb cu dna prim-ministru și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Revocarea unui ministru sau demisia unui mininistru este constituționala decizie a prim-ministrului sau a fiecărui ministru în parte, dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările”, a adăugat șeful statului.

El a mai spus că lucrurile ”încep să capete un contur trist”, pentru că, în timp ce el a convocat un referendum pe teme de Justiție, ”PSD pregătește o remaniere guvernamentală care vrea să întărească asaltul asupra Justiție și acest lucru nu poate să fie de bun augur”. El a mai spus că nu a discutat și nici nu intenționează să discute cu Tudorel Toader și a evitat să comenteze posibilitatea unei restructurări a guvernului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.