Primăria Capitalei a anunțat cum se va aniversa Ziua Cuturii Naționale
Primăria Capitalei a anunțat cum se va aniversa Ziua Cuturii Naționale
Social Ultima Ora

15 Ianuarie-Ziua Culturii Naționale. Planeta și Craterul, Mihai Eminescu. Poetul național în Cartea Recordurilor

În 15 ianuarie se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, ziau în care s-a născut ”Luceafărul Poeziei Românești”, Mihai Eminescu.

Binecunoscuta agenție spațială NASA a dat numele lui EMINESCU unui CRATER DE PE PLANETA MERCUR – craterul are diametrul de 125 km, este format mai recent, având în interior un model circular numit inel de piscuri, iar crestele luminoase din interiorul craterului Eminescu expun caracteristici neobișnuite de culoare, cu o tentă albăstruie în imaginea anterioară.

Multe imagini de pe planeta Mercur, inclusiv imagini ale craterului Eminescu au fost realizate de sonda spațială Messenger, aparținând NASA și lansată în anul 2004.Numele lui Eminescu a fost dat și unei mici planete, astfel că în catalogul planetelor mici, la nr. 9495, figurează PLANETA EMINESCU:

https://minorplanetcenter.net/iau/lists/MPNames.html#E

15 Ianuarie-Ziua Culturii Naționale. Planeta și Craterul, Mihai Eminescu. Poetul național în Cartea Recordurilor 5

UNESCO, drept recunoaştere a universalităţii poetului, la 100 de ani de la moartea acestuia, a declarat anul 1989 “Anul internaţional Eminescu”, iar peste alți ani UNESCO l-a declarat pe Mihai Eminescu „Poetul anului 2000”.

15 Ianuarie-Ziua Culturii Naționale. Planeta și Craterul, Mihai Eminescu. Poetul național în Cartea Recordurilor 6

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.