Incredibil! Dezvăluire de senzație din Parlament. Motivul pentru care merge Dăncilă în SUA
Incredibil! Dezvăluire de senzație din Parlament. Motivul pentru care merge Dăncilă în SUA
Ultima Ora Politic

Masacru în cultura română. Atac incendiar la Guvernul Dăncilă

Din păcate, în aceste zile asistăm la un masacru al culturii în România. Se pare că ce nu aduce bonus electoral actualilor guvernanți sau ce nu contribuie în mod direct la înfrumusețarea imaginii PSD, nu merită finanțat din banii publici.

Cu toate aceste concedieri masive din teatre, Guvernul și Primarul Capitalei, doamna Firea, taie românilor dreptul la cultură. Este o situație cu adevarat alarmantă deoarece instituțiile de cultură din România sunt într-un iminent pericol de funcționare, lucru care poate duce până la închiderea lor. Și toate acestea se întâmplă dintr-un singur motiv: pentru că ce nu slujește PSD, nu merită să trăiască.

Pe această cale, vă comunic că marți, 2 iulie a.c., la ora 12.00, am invitat pentru a fi audiați în cadrul Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, pe domnul Valer Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale şi pe domnul Luis Ovidiu Popa, managerul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” cu privire la  controversa apărută referitoare la înstrăinărea a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” către o altă instituție în vederea ridicării unei  clădiri pe terenul respectiv.

De asemenea, miercuri, 3 iulie a.c., la ora 13.00, voi invita în cadrul Comisiei, pentru audieri, pe toți managerii principalelor instituții de cultură pentru a discuta pe această temă stringentă și extrem de alarmantă, situația în care se află în acest moment instituțiile de cultură din România, tăierea bugetului pentru cultură și numeroasele disponibilizări nejustificate care au dus la anularea de spectacole. Tebuie identificate URGENT soluții de rezolvare a acestei crize culturale nemaiîntâlnite!, a declarat intr un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Gigel Ştirbu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.