Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, cere ordonanță de urgență. Ce proiect a pregătit
Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, anunț mare pentru iubitorii fotbalului. Stadionul Steaua este gata
Ultima Ora Politic

Daniel Suciu a izbucnit după Ordonanţa Codului Administrativ. „Primarii hoţi, bandiţi, nesimţiţi”

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu a declarat, marţi, după adoptarea în Executiv a Codului Administrativ, că este conştient de sensibilitatea acestui subiect al pensiilor speciale pentru aleşii locali, şi s-a lăudat că Guvernul a avut curajul să adopte acest act normativ, prin Ordonanţă de Urgenţă, deşi, tot el spune, nu este „perfect” şi poate fi modificat în Parlament.

Ministrul a spus că este un „act de curaj”, adoptarea acestei Ordonanţe care, spune el, a fost avizată de toţi colegii din Executiv. Suciu nu a menţionat însă avizul negativ dat în Consiliul Economic şi Social, pe proiectul de Ordonanţă.

„În esenţă, Codul reuneşte 16 legi, unele de foarte mare vechime. Astăzi, avem un act normativ care nu este perfect, dar va ajunge în Parlament şi se vor face corecturile necesare”, a spus Suciu. El a precizat că toate strucuturile asociative au solicitat adoptarea Codului Admnistrativ.

„Criticile vis-a-vis de urgenţă sunt folosite doar pentru a împiedica adoptarea acestui act normativ. Până la urmă, Guvernul a avut curajul să adopte acest act normativ, care nu este nici pentru un primar sau altul, ci pentru cetăţenii care se lovesc de neajunsurile actului administrativ”, a afirmat Suciu. Ministrul Dezvoltării Regionale a menţionat că înţelege sensibilitatea subiectului.

El a continuat: „Dar nici nu vrea să fiu ipocrit sau să cataloghez toată această categorie a primarilor drept hoţi, bandiţi, nesimţişţi sau oameni care nici nu ar trebui să iasă la pensie pentru că sunt corupţi”. Daniel Suciu a precizat că aceştia şi-au asumat această funcţie, dar 15 ani de zile nu au avut parte nici de sporul de vechime şi li s-a introdus şi anumite interdicţii.

„În ziua în care Guvernul oricare ar fi el, va lua decizia de a anula pensiile speciale, atunci va anula şi pensiile, indemnizaţiile pentru primari”, a mai arătat el.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.