gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar a fost adoptat în Camera Deputaților
Proiect de lege respins. Deputații care săvârșesc abateri grave nu scapă de suspendare
Ultima Ora Politic

6 deputaţi noi au depus jurământul. Cine i-a înlocuit pe cei care vor merge în Parlamentul European

Camera Deputaţilor a validat, marţi, mandatele în cazul a şase noi deputaţi. Locurile au rămas vacante ca urmare a demisiilor parlamentarilor care au fost aleşi în Parlamentul European, respectiv, în cazul lui Viorel Ştefan, la Curtea de Conturi Europeană.

Astfel, Marian Ţachianu ocupă locul rămas vacant în urma demisiei Rovanei Plumb, Petru Bogdan Cojocaru va fi în locul lui Tudor Ciuhodaru, Alin Ionuţ Arsu – în locul lui Cristian Ghinea.

Sebastian Costin Moise i-a luat locul lui Eugen Tomac, Florin Mircea a devenit parlamentar, în locul lui Mihai Tudose, iar Laura Georgescu îl înlocuieşte pe Viorel Ştefan. Cei şase noi deputaţi au depus jurământul de credinţă, în plenul Camerei Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a vacantat, luni, mandatele unor parlamentari care au demisionat ca urmare a câştigării locurilor în Parlamentul European, după alegerile din 26 mai. Astfel, locurile de deputat deţinute de Rovana Plumb, Mihai Tudose, Eugen Tomac, Cristian Ghinea şi Tudor Ciuhodaru au fost vacantate.

Totodată, a fost vacantat şi mandatul de deputat al lui Viorel Ştefan, care a fost numit de Consiliul Uniunii Europene în funcţia de membru la Curtea de Conturi Europeană. Mandatul lui Viorel Ştefan va începe la 1 iulie şi se va încheia la 30 iunie 2025.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.