Bombă din Parlament pentru Dăncilă și Tăriceanu. Demisia de urgență. Gest incalificabil
Tăriceanu îi dă knock out lui Dăncilă. ”Dacă m-aș fi apucat să dau din casă”
Ultima Ora Politic

Bombă. Se rupe coaliția PSD-ALDE. Acuzații incredibile la adresa lui Dăncilă. VIDEO

Șeful ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, spune că PSD le ia oamenii, că le pune ‘talpă’, că fură ideile ALDE și că situația nu este singulară, mai multe județene fiind într-o situație similară. Liderul județean ALDE spune că a ridicat problema în fața lui Călin Popescu Tăriceanu și că dacă nu se schimbă lucrurile, atunci el va cere ieșirea ALDE de la guvernare:

  • La nivel central, coaliția de guvernare se pare că funcționează, dacă ne uităm de exemplu la președintele Camerei Deputaților, la votul moțiunii. Încă avem stabilitate, încă suntem parteneri și ne respectăm. Dacă suntem parteneri și ne respectăm, trebuie să ne respectăm până la capăt, chiar dacă, în anumite județe, cum este cazul și în Dâmbovița, nu putem fi parteneri de coaliție locală de guvernare, pentru că nu avem reprezentanți în Consiliul Județean.
  • Nu suntem mutulică sau mucea, fratele miresei, pe care poți să-l dai afară pe ușă oricând vrei tu, doar pentru că nu e șters la nas, sau că nu are suficient toc, cât să-ți ajungă ție la nas.
  • Din momentul asta, coaliția trebuie susținută și la nivel local, altfel, așa cum am spus și în Biroul Politic Central de ieri, că o recalibrare a relației cu PSD Dâmbovița este imperios necesară. Altfel, voi cere public ca noi, chiar dacă nu mi se respectă și nu voi fi susținut, să ieșim de la guvernare.
  • Nu mi se pare normal ca având un primar ALDE în județ, să fie și acela luat la PSD. Nu mi se pare normal să suținem niste viceprimari în anumite localități, să facem acel schimb suport, și după o perioadă, primarii să fie luați, ba mai mult, susținuti primari de la PNL
  • Nu mi se pare normal să nu fim luați în calcul atunci când avem nevoie să ajutăm oamenii din localități și mai mult decât atât, să ni se pună o talpă în cap.
  • Nu mi se pare normal să nu fim primiți sau invitați la zile de localități, doar pentru faptul că primarii sunt PSD
  • Au fost preluați și forțați oameni care au venit alături de noi, prin presiuni neortodoxe și ilegale. De ce se fac aceste presiuni? Pentru că fratele mai mic, ALDE încearcă să se întărească în teritoriu și când are nevoie de voturile din Parlament, susține guvernarea?
  • Noi venim cu legi și idei foarte bune, pe care chiar dacă le-au agreat cu greu, se laudă mai apoi cu ele? Luați exemplu Legea împotriva lenei- 192/2019.
  • Nu voi face rău, nu voi denigra, însă voi sancționa orice derapaj pe care îl face, tocmai pentru a arăta că nu suntem un partid precum UNPR. Suntem un partid care se reidentifică, un partid care are propriul suport, propria organigramă, și proprii militanți și votanți, și care are unul dintre cei mai buni președinti de
  • partid și candidați la alegerile prezidențiale – Călin Popescu Tăriceanu”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.