Olguța Vasilescu ar reveni în Guvern
Olguța Vasilescu ar reveni în Guvern
Ultima Ora Justiție Politic

Olguţa Vasilescu anunţă schimbare majoră în justiţie. Se modifică legea adopţiei

PSD a anunţat, luni, prin vocea deputatului Lia Olguţa Vasilescum, fost ministru al Muncii, că legea adopţiei, dată anul trecut de Guvern şi trimisă spre dezbatere Parlamentului, care era blocată la Camera Deputaţilor, va fi dezbătută şi votată, în regim de urgenţă, miercuri, pe final de sesiune parlamentară.

Proiectul prevede stimulete financiare pentru familiile adoptatoare. PSD nu este de acord cu adopţiile internaţionale, aşa cum prevede un proiect al USR. Lia Olguţa Vasilescu a spus, la Parlament, că legea aduce multe îmbunătăţiri, în principal în privinţa duratei adoptării unui copil.

Astfel, s-a eliminat semnătura dată de rudele de gradul 4, pentru adopţie, pentru că exista un blocaj în acest sens şi de multe ori se cereau bani pentru aceste semnături.

„Am dat posibilitatea familiei adoptatoare să lui se prelungească dosarul de la 2 la 5 ani”, a mai spus ea, arătând că, din cauza procedurii de durată, multe documente expirau şi trebuia reluat întreg procesul. Olguţa Vasilescu a mai spus că legea prevede stimulente financiare, de 600 de lei, pe lună, sumă primită e fiecare familie, sau 900 de lei, dacă este vorba de un copil cu handicap sau provine dintr-o familie cu mai mulţi fraţi. În plus, statul dă 1500 de lei, anual, pentru familia adoptatoare, pentru ca acea familie să ducă copiii la consiliere psihologică dar şi pentru analize medicale necesare.

„În noul proiect de lege, trasăm obligaţii mult mai mari managerilor de caz, care trebuie ăs urmărească ce se va întâmpla cu aceşti copii, după adoptare”, a mai spus Olguţa Vasilescu. Citeşte întreaga ştire:Legea adopţiei, dezbatere de urgenţă în Parlament, după cazul fetiţei din Mehedinţi. Proiectul prevede stimulente financiare pentru cei care adoptă copii

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.