Video. Scandal. Protestatarul Ceaușescu a fost săltat de poliție și amendat
Video. Alertă. Protestatarul Ceaușescu a fost culcat și încătușat de polițiști
Ultima Ora Politic Social

Video. Darius Vâlcov, scandal imens cu protestatarul Ceaușescu. A intervenit poliția

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Valcov, s-a prezentat, vineri, la Curtea de Apel București, pentru a-și susține contestația față de controlul judiciar dispus de DIICOT în dosarul în care este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, în cazul publicării pe Facebook a protocolului semnat de Parchetul General cu SRI, conform ziare.com

„Cred că știți cu toții care e adevărul”, a fost singură afirmație a lui Darius Valcov, la intrarea în instanța.

UPDATE Curtea de Apel București a rămas în pronunțare în acest caz. La finalul procesului, a avut loc un incident. Polițiștii l-au ridicat pe protestatarul Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut drept „Ceaușescu”, după ce l-a filmat și l-a apostrofat pe Darius Valcov la ieșire din instanța.Atât Valcov, cât și „Ceaușescu” au fost urcați în mășina poliției și conduși la Secția 14.

„Ceaușescu” i-a adresat lui Valcov mai multe cuvinte dure, l-a acuzat că este hoț și că ar fi furat din bugetul statului:

„Uitați-l, unul care va ajunge în pușcărie cât de curând. Cum poate un penal că ține să facă bugetul țării? Cât ai furat, spagarule Valcov? Du-te, mă, la pușcărie singur, să te predai, tot ajungi la pușcărie. Cum, mă, să ascunzi aurul într-un cavou?”

Darius Valcov nu a comentat aceste afirmații. Fostul ministru a oprit pe stradă doi polițiști de la Ordine Publică și le-a explicat că este hărțuit de „Ceaușescu”, potrivit înregistrării video făcute de protestatar.

„Faceți, mă, penalilor, plângere! Când ați furat nu v-a fost rușine?”, spune „Ceaușescu”.

 

Interdicțiile

Potrivit unor surse judiciare, Darius Valcov are mai multe obligații și interdicții pe o perioada de 60 de zile în care este cercetat sub control judiciar.”El nu poate părăși orașul Slatina (Olt), nu poate comunica cu mai multe persoane, nu poate purta arme, trebuie să se prezinte la organul de poliție sau la parchet ori de câte ori este chemat, sunt o parte din acestea,” explică surse judiciare pentru Ziare.com.

Dosarul a fost deschis după ce Darius Valcov a postat pe Facebook, în august 2018, un protocol de colaborare între SRI și Parchet, care avea caracter clasificat, referitor la „cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin”, încheiat în decembrie 2016.

„În fapt s-a reținut că, la dată de 23 august 2018, inculpatul a publicat pe pagină personală a unei rețele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru îndeplinirea obligațiilor ce le revin potrivit legii.

Postarea în cauza a inclus șase pagini din documentul mai sus menționat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PICCJ) și respectiv 03656/07 decembrie 2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasasecrete de stat, nivelsecret, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002”, explică procurorii DIICOT.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.