Vâlcov trebuie să scoată din buzunar 20.000 de lei pentru clipul în care sugera că #rezist și FDGR sunt organizații naziste 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Vâlcov trebuie să scoată din buzunar 20.000 de lei pentru clipul în care sugera că #rezist și FDGR sunt organizații naziste

Fostul consilier al premierului Viorica Dancila Darius Valcov a fost condamnat la plata a 20.000 de lei daune morale Forumului Democrat al Germanilor după ce a publicat pe Facebook un clip în care asocia organizația cu însemnele naziste, gestul sau fiind considerat încălcare a dreptului la imagine și prestigiu.

Decizia nu este definitivă.

Pentru aceeași postare, Valcov a fost sancționat și de CNCD.

„Admite în parte cererea formulată de reclamanta FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA în contradictoriu cu pârâtul VALCOV DARIUS BOGDAN.

Constată încălcarea de către părat a dreptului nepatrimonial la imagine și prestigiu al reclamantei prin postarea pe pagină de Facebook a păratului a unui montaj video cu textul ‘Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe în Rumanien’, urmat de semnul egalității între GRUPUL ETNIC GERMAN DIN ROMÂNIA și FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR, pe fundal roșu sub semnul svasticii.

Obligă pârâtul la plata către reclamanta a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul să publice pe pagină să de Facebook dispozitivul acestei hotărâri.

Respinge că neîntemeiată solicitarea de a obligă pe viitor pârâtul la interzicerea unor asemenea manifestări nelegale și prejudiciatoare. Ia act că părțile au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Slatina. Pronunțată azi, 20.06.2019, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în mînuță Judecătoriei Slatina.

Darius Vacov a postat în 2 septembrie 2018 pe pagină să de Facebook un clip video care sugera că #rezist și Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizații naziste.

În montaj apărea și o fotografie cu președintele Iohannis, portretizat că Adolf Hitler.O luna mai târziu, Valcov a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu o amendă de 2.000 de lei pentru aceeași postare.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.