Video. Așa arată Dacia Duster cu șenile
Știrea Zilei Economic Politic Social

Video. Așa arată Dacia Duster cu șenile

Dacia Duster cu șenile este unul dintre cele mai utile automobile create vreodată. Și asta nu doar pentru că ne-ar fi tuturor necesară, la ce drumuri avem.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat pe pagina de Facebook a instituției un clip în care este promovat, cumva, acest Duster șenilat, iar felul în care se deplasează prin cele mai dificile terenuri este admirabil.

Sigur, e puțin nostim că un astfel de clip vine chiar de la o companie de drumuri. Mesajul e oarecum clar, dar n-ar fi deloc o idee rea să folosim șenile, în loc de roți.

Dacia Duster cu șenile este o mașină specială pentru situații excepționale. Jandarmeria Română, de exemplu, folosește un astfel de automobil, dar este utilă și pentru Jandarmeria Montană sau SMURD.

De asemenea, Dacia Duster cu șenile poate fi folosit în agricultură, armată, dar şi industria hotelieră. Se poate merge cu el pe zăpadă, prin noroi sau nisip. Partea și mai bună e că roțile pot fi schimbate cu șenile și viceversa, ceea ce îl face modular și extinde capabilitățile. Roțile pot fi montate în în aproximativ o oră. Sistemul cu șenile e gândit pentru modelul 4 x 4 și costă aproximativ 10.700 de euro.

Șenilele folosite pe un model Dacia Duster au o bandă de cauciuc cu o lățime de 350 de milimetri. Viteza maximă pe care o poate atinge o mașină echipată cu acest kit este de 60 de km/h. Totodată, sistemul e proiectat să reziste la temperaturi extreme, de la minus 40 de grade până la plus 60 de grade. Fiecare cântărește 111 kilograme.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.