iOS 12 le va atrage atenția utilizatorilor că stau prea mult pe telefon
iOS 12
Știință și Tehnologie Externe Ultima Ora

iOS 12 le va atrage atenția utilizatorilor că stau prea mult pe telefon

Tehnologia a ajuns mult prea departe şi a intrat cu totul în viaţa noastră. Într-o perioadă în care dependenţa de smartphone-uri a atins cote alarmante, giganţii din domeniu încep să schimbe tacticile şi să îi ajute pe oameni să îşi conştientizeze viciile. Noul sistem de operare de al Apple, iOS 12, va încerca să îi facă pe oameni să mai lase telefonul din mână.

Potrivit Bloomberg, iOS 12, care va fi dezvăluit săptămâna viitoare, va include în setări o nouă secţiune intitulată Sănătate Digitală. Aceasta va include o serie de instrumente menite să le arate oamenilor cât timp petrec pe telefon zilnic.

Este de altfel un model preluat de la Google, care a anunţat la rândul său că încearcă să creeze un echilibru între tehnologie şi viaţa personală.  La începutul acestei luni, Google a anunțat că Android P este dezvoltat cu accent pe bunăstarea digitală. Acesta va include un meniu de setări orientat spre utilizator, conceput să îi arate cât timp ţine telefonul în mână. Ba chiar va arăta şi de câte ori telefonul este deblocat pe parcursul zilei.

Ar putea fi totuşi un pariu pierzător având în vedere că un studiu recent a confirmat că petrecem în medie 5,8 ore pe internet în fiecare zi. Iar dacă noile aplicaţii ne vor confirma că depăşim acest prag, ar fi îngrijorător atât pentru noi, cât şi pentru producători.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii