Victorie: Tecău şi Rojer au câştigat primul turneu de dublu din acest an 1
Victorie: Tecău şi Rojer au câştigat primul turneu de dublu din acest an
Sport Ultima Ora

Victorie: Tecău şi Rojer au câştigat primul turneu de dublu din acest an

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 2, a câştigat, sâmbătă, pentru al doilea an la rând turneul ATP 500 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii în valoare de 2.623.485 de dolari.

Rojer şi partenerul său au învins, în finală, cuplul americano-indian James Cerretani/Leander Paes, scor 6-2, 7-6 (2), la capătul unui meci care a durat o oră şi 28 de minute. De-a lungul întâlnirii, Tecău şi Rojer şi-au cedat serviciul o singură dată, în setul secund, şi au izbutit să facă trei break-uri, reuşind să transforme prima minge de meci de care au avut parte.

Tecău (33 de ani, numărul 11 mondial la dublu) şi Rojer (36 de ani, locul 10 ATP la dublu) vor primi 170.270 de dolari şi 500 de puncte în ierarhia mondială, pentru că au ieşit campioni în proba de dublu a turneului de la Dubai.

Horia Tecău a ajuns la 34 de titluri câştigate la dublu, dintre care 17 alături de Rojer, inclusiv două de Grand Slam: în 2014, la Zagreb, Casablanca, Bucureşti, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing şi Valencia; în 2015, la Rotterdam, Wimbledon şi Turneul Campionilor de la Londra; în 2016, la Madrid; în 2017, la Dubai, Geneva, Winston-Salem, US Open, şi în 2018, la Dubai. Cei doi au pierdut doar patru finale jucate împreună.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.