Adi Mutu primește o cruntă lovitură de Crăciun
Adi Mutu primește o cruntă lovitură de Crăciun
Sport Ultima Ora

ȘOC: Adrian Mutu trebuie să plătească 17,1 milioane de euro! A pierdut și la CEDO împotriva lui Chelsea

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins marţi recursul fostului fotbalist român Adrian Mutu şi pe cel al patinatoarei germane de viteză Claudia Pechstein împotriva deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), în cadrul căruia cei doi sportivi contestau faptul că instanţa de la Lausanne ar fi independentă şi imparţială.

Adrian Mutu, depistat pozitiv la cocaină în 2004, a fost condamnat de TAS să plătească despăgubiri de 17,1 milioane de euro clubului Chelsea. Considerând că judecătorii TAS sunt lipsiţi de independenţă şi imparţialitate, românul a făcut apel la un tribunal federal elveţian, care i-a respins cererea, informează news.ro.

„Într-o motivare în care nu apare nicio urmă decizie arbitrară, tribunalul federal a concluzionat că domnul Mutu nu a făcut proba acuzaţiilor sale. Niciun motiv serios nu conduce Curtea să schimbe decizia tribunalului federal”, a anunţat CEDO.

Mutu este din luna iulie antrenorul echipei secunde a clubului Al Wahda (Emiratele Arabe Unite).

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul Claudiei Pechstein, 46 ani, care a participat în februarie la a şaptea sa ediţie a JO de iarnă. Pechstein a fost suspendată pe o perioadă de doi ani în 2009 din cauza unei anomalii în paşaportul său biologic, sancţiune contestată pe motivul unei anomalii sanguine congenitale. Suspendarea, confirmată de TAS, iar apoi de un tribunal federal elveţian, a privat-o pe Pechstein de participarea la JO din 2010, de la Vancouver.

Însă CEDO i-a dat câştig de cauză patinatoarei germane la una dintre cereri, aceea că audierea sa la TAS ar fi trebuit să fie publică, astfel că Pechstein va primit despăgubiri morale de 8.000 de euro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.